Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Окопний Олексій

Окопний Олексій Юрійович

Рік народження: 1984

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

25 жовтня 2020 року обраний до Київради за 9 округом набравши 106,23% від квоти (5077 голосів).  Голова комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

Балотувався в парламент 2019 року на Подолі (220 округ). Був висуванцем “Європейської солідарності”.  Окопний посів 2 місце, набравши менше 17% голосів. Його офіційний виборчий фонд складав дещо менше півмільйона гривень.

Але кошти витрачались і на дочасну агітацію. Наліпки із зображенням Окопного без вихідних даних активісти Руху ЧЕСНО помітили на вулиці Межигірській ще до реєстрації кандидата.

Рівень опозиційності Окопного в Київраді 2017 року – 9%, при цьому він не голосував у 16% випадків. Під час голосування за музей на Поштовій площі, де знайшли залишки вулиць часів Київської Русі, Окопний був відсутній.

У Київраді Окопний очолює транспортну комісію. Він голосував на комісії за транспортну розв’язку на території Нацпарку “Голосіївський”.

Він пройшов до Київради у 2015 році за списком БПП у 1-му й 2-му мікрорайонах Виноградаря (ТВО №81), завоювавши 35,25% голосів виборців. Очолив постійну комісію з питань транспорту, зв'язку та реклами.

У попередньому скликанні Київради пройшов під брендом УДАРу, де прогулював засідання комісії з питань інформаційної політики та реклами.У січні 2015 року його призначили головою цієї комісії.

Раніше був помічником депутата Київради Сергія Березенка.

Окопний став фігурантом антикорупційних журналістських розслідувань

З 2012 року по теперішній час працюю на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю “Українська муза”. Також займається підприємницькою діяльністю.

З 2007 року по 2010 рік працював на посаді головного спеціаліста відділу європейської та міжнародної інтеграції Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства аграрної політики України. Звільнився за власним бажанням.

Освіта: У 2006 році закінчив Національний аграрний університет, спеціальність “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” та здобув кваліфікацію магістра.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Рекламні площі у метро орендувались за тарифами, які залишались незмінні попри інфляцію

  • надання преференцій при виконанні службових обовʼязків владні зловживання

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу