Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гусовський Сергій

Гусовський Сергій Михайлович

Рік народження: 1966

Опис політика

Депутат 7 та 8 скликань Київської міської ради.

27 серпня 2020 року на з'їзді партії "За майбутнє" Гусовський заявив про наміри балотуватись на посаду мера Києва. У вересні його було зареєстровано кандидатом від "За майбутнього".

У 2019 балотувався до Верховної Ради України як самовисуванець по одномандатному округу № 212 (частина Дарницького району м.Києва). Не був обраний нардепом.

У 2019 році став одним з ініціаторів суспільно-політичного руху "Люди Важливі".

У 2018 році через скандал із виділенням землі родині однопартійця, Гусовського та ще 3-х депутатів виключили з партії “Самопоміч”. Тоді Гусовський та ще 17 депутатів вийшли з фракції та створили депутатську групу “Київська команда”, яку він і очолив.

У 2015 році обраний депутатом Київської міської ради від партії “Самопоміч”, очолив одноіменну фракцію ради. У 2015 також балотувався на посаду Київського міського голови від “Самопомочі”. Набрав 7,71% від загальної кількості голосів.

На місцевих виборах 2014 року був обраний депутатом Київради від партії “Самопоміч”. Став одним з ініціаторів та авторів рішення Київради про заборону політагітації в навчальних закладах.

Під час пікету перед будівлею Київради на захист Поштової площі та Екопарку “Осокорки” Гусовський наголосив на необхідності їх збереження. Після чого, невідомі облили політика зеленкою та закидали яйцями.

Гусовський виступав за музей на Поштовій, але готовий був домовлятися із депутатською більшістю і просив депутатів голосувати за правки, які дозволяли не розривати договір із забудовником.

Є членом постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

З 2001 року - власник мережі "Ресторани Сергія Гусовського" (серед закладів мережі - Adelle, Pizzeria Napule і Шоті).

Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище за спеціальністю "інженер-електрик". Також навчався в Московському державному університеті.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Обʼєднання "Самопоміч"
  • Обʼєднання "Самопоміч"
  • Обʼєднання "Самопоміч"

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу