Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Терентьєв Михайло

Терентьєв Михайло Олександрович

Рік народження: 1985

Характеристики політика

  • Прогульництво
  • Гречкосійство

Опис політика

Депутат Київської міської ради 7, 8 і 9 скликань.

У 2023 році Терентьєву оголосили підозру в ухилянні від військової служби. За даними слідства, депутат бувши військовослужбовцем тероборони впродовж року не зʼявлялися на військову службу, натомість влаштувавши для себе відрядження у Київраду. 

У 2020 році був обраний до Київської міської ради 8 скликання від партії "УДАР" за 8 округом у Печерському районі. Очолив комісію з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

У 2019 році невдало балотувався у Верховну Раду 9 скликання від “Європейської солідарності” в Києві на Печерську (округ №221). Посів 3-тє місце, набравши менш ніж 17% голосів виборців.

За розміром виборчого фонду потрапив до ТОП-10 кандидатів-мажоритарників, опинившись на 9-му місці. Терентьєв під час парламентської кампанії витратив 2,4 млн грн на телерекламу. Її показували на телеканалах “Інтер”, “112 Україна”, “NewsOne”.

У 2018 році як директор КП “Інженерний центр” виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Терентьєв отримав майже 580 тис. грн зарплати за рік. Це він зазначив у своїй декларації.

2018 року він був відсутній під час голосування за проєкт рішення щодо збереження Поштової площі, де знайшли залишки вулиць часів Київської Русі.

У 2016 році у перші 100 днів роботи новообраної Київради, депутат поповнив лави прогульників.

У 2014 і 2015 роках був обраний депутатом Київради 7 і 8 скликань від “УДАРу” й “Солідарності” відповідно, є членом комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Терентьєва пов’язують з колишньою соратницею Леоніда Черновецького - Аллою Шлапак. Він довго очолював її громадську приймальню, а на парламентських виборах 2012 року був від неї спостерігачем.

Від 2014 року є головою правління благодійного фонду “Дорослі для дітей”.

У 2010-2014 роках був керівником громадської приймальні депутатів Київської міської ради.

У 2006-2009 роках працював викладачем Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

У 2004-2006 роках працював помічником юрисконсульта в ТОВ “Вінада”.

Освіта: історик і правознавець, диплом магістра здобув у Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова, у цьому ж виші 2009 року закінчив аспірантуру.

Народився 12 вересня 1985 року в місті Нікополь Дніпропетровської області.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу