Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бродський Олександр

Бродський Олександр Якович

Рік народження: 1973

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Гречкосійство

Опис політика

Депутат Київської міської ради 7, 8 та 9 скликань, бізнесмен. Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2022 році числився у лавах тероборони як командир стрілецької роти 112-ї окремої бригади ТРО ЗСУ, при цьому продовжив працювати в Київраді.

За дослідженням Руху ЧЕСНО, на квітень 2021 року жодного разу не голосував "проти" або "утримався" у перші 100 днів діяльності Київради. 

У 2020 році обрався до Київської міської ради від партії Батьківщина по 13 округу. Увійшов до однойменної фракції. Голова комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Згідно з декларацією за 2020 рік, у звітному році працював заступником директора у компанії Аеронавтика Корпорейшн (до лютого 2021 року мала назву "Проектно-будівельна компанія "Укрпроект").

У тому ж році перед місцевими виборами Бродського вчергове помітили за гречкосійством, він роздавав дарував великодні пряники дітям в інфекційній лікарні під час пандемії коронавірусу.

У 2019 році на засіданні з профільної комісії Бродський та члени його комісії одностайно проголосували за передачу землі під історичними будівлями на Подолі у власність забудовнику. Будівлі планували знести, а на їхньому місці збудувати торговельний комплекс.

У 2018 році, за рік до парламентських виборів Бродського помітили за гречкосійством, він безкоштовно катав киян на катері по Дніпру, про що звітував у соцмережі. Також під час Великодня він пригощав мешканців свого округу пасками.

У тому ж році Бродський піарився на дітях на День святого Миколая. На своїй сторінці в ФБ депутат виставив світлину з Миколаєм на фоні банера з власним прізвищем.

Фігурував у антикорупційному розслідуванні, у декларації за 2015 рік не задекларував свій бізнес в електронній декларації.

У 2015 році обраний депутатом Київської міської ради 8 скликання від партії “Єдність” Олександра Омельченка. Увійшов до однойменної фракції. Був головою постійної комісії з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

За даними аналітики Руху ЧЕСНО, Бродський на момент виборів володів мережею МАФів столиці, за даними ЗМІ він входив до команди екснардепа Віктора Пилипишина, який голосував за диктаторські закони у 2014 році.

У 2014 році Бродський обрався депутатом Київради 7 скликання як самовисуванець. Був головою постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

У 2007 році заснував і очолив громадську організацію “Спілка підприємців Шевченківського району м.Києва “Сузір’я”.

З 2007 до 2010 року керував компанією ТОВ “Українська компанія “Асторія-Центр”

З 2006 до 2010 року був керівником ТОВ "Донецьк-Запоріжжя Транс”.

У 2003 році був директором ТОВ “Лексус Україна”.

З 1997 року почав займатись підприємницькою діяльністю.

У 1998 році закінчив Київський державний технічний університет будівництва та архітектури (КІСІ) за спеціальністю "інженер-економіст".

Рідний брат - Вячеслав Бродський, колишній депутат Київради 8 скликання та бізнес-партнер.

Народився 2 квітня 1972 році у місті Ірпінь Київської області.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Єдність

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Київські депутати не задекларували бізнес

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу