“Дніпровський референдум”: у Дніпрі від СБУ вимагають перевірити білборди ОПЗЖ

Фото: “Дніпровський референдум”: у Дніпрі від СБУ вимагають перевірити білборди ОПЗЖ

У Дніпрі з’явилися рекламні білборди депутата, голови фракції “За життя” у Дніпровській міській раді Сергія Нікітіна з написом: “Городу нужен днепровский референдум”.

Фото білборда оприлюднила позафракційна депутатка Дніпровської міськради Анастасія Староскольцева.

22 липня на 59-й сесії Дніпровської міської ради очільник фракції “Європейська солідарність” Каміль Примаков звернувся до начальника СБУ Дніпропетровської області з проханням пояснити, наскільки заяви з білбордів про проведення дніпровського референдуму є законними. Також він звернувся до фракції “За життя”.

“Я хотел бы обратиться к фракции ОПЗЖ объяснить позицию своих бордов по поводу “днепровского референдума”. Я хотел бы напомнить всем, что Днепр был форпостом, который остановил “русскую весну”. Любые шаги, чтобы раскачать ситуацию, объявить какие-то референдумы, будут очень жестко останавливаться”, – виступив Примаков.

Секретар міськради Олександр Санжара повідомив, що апарат ради оформить це відповідним зверненням, яке має підписати заявник.

Згодом представник партії “Опозиційна платформа – За життя” прокоментував свою рекламу.

“Ни в коем случае мы не призываем к расколу города и Украины. Эта акция не по дестабилизации. Мы хотим, чтобы власть слышала людей, которые живут в городе”,пояснив Сергій Нікітін

Cпівголова ради Коаліції “Реанімаційний пакет реформ”, членкиня правління Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко вважає, що політик зі своїх білбордів щодо референдуму обманює виборців. 

“Якщо вони йдуть на місцеві вибори з цим гаслом (“городу нужен днепровский референдум”), то це не компетенція органів місцевого самоврядування. Це компетенція парламенту. Тому, якби вони йшли в парламент з тим, що зроблять процедуру проведення місцевих референдумів, це ще можливо”, – каже Юлія Кириченко.

Зауважимо, що у Верховній Раді вже розглядають президентський законопроєкт про народовладдя через усеукраїнський референдум.

Слід зазначити, що ОПЗЖ підтримує прямий зв’язок з вищим політичним керівництвом Росії, чим завдячує голові політради партії – кумові президента РФ Віктору Медведчуку.

Через “пропагування російського порядку денного” нещодавно у Дніпрі пікетували будинок голови Дніпропетровської облорганізації партії ОПЗЖ Геннадія Гуфмана. До речі, на сесії міськради 22 липня Сергій Нікітін зробив заяву, у якій вимагав від правоохоронців дати справедливу правову оцінку акції “Нацкорпусу” під будинком Гуфмана.

16 липня дніпровський “Нацкорпус” улаштував акцію ”Гуфман – шоха Путіна!”

Фото з Facebook

Он украл у нас с вами, днепрян, 200 объектов недвижимости и за эти бабки сегодня собирает в Днепре “титушню”, пропагандирует пророссийскую повестку дня и строит из себя мецената. Такие аферисты, тем более под триколором, нам, днепрянам и патриотам страны, которые отстаивали ее независимость на фронте, не нужны”, – виступив заступник керівника дніпровського “Нацкорпусу” Денис Котенко.

Геннадій Гуфман назвав учасників акції “юними фашистами” та заявив, що має намір “законно добитися покарання за вандалізм, за погрози, які чули моя сім’я, моя дитина, сусіди”.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував роботу депутатів Дніпровської міської ради за 2016-2019 роки.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]