Поліція в Броварах зафіксувала ознаки сітки - Рух ЧЕСНО (Оновлено)

Фото: Поліція в Броварах зафіксувала ознаки сітки - Рух ЧЕСНО (Оновлено)

У Броварах, де 17 січня виборці обирають депутатів міськради та мера міста, поліція зафіксувала ознаки сітки. Про це повідомляє журналіст Руху ЧЕСНО Сергій Огородник, який в цей час перебуває на дільниці 232 (вул. Гагаріна,6).

“За словами одного із спостерігачів, жінка залишалася тривалий час на дільниці, віталася і відмічала прізвища виборців на аркуші паперу, який мала з собою. Офіцер поліції зі слідчо-оперативної групи підтвердив нам цю інформацію. Список з відмітками вилучений і подію зареєстрували як правопорушення”, - розповідає Огородник. 

Примітно, що на цій же дільниці затримали чоловіка, який фотографував свій бюлетень. За адресою чоловіка, який встиг відправити бюлетень, прописано 36 виборців. Такі явища можуть мати суттєвий вплив на результати виборів, якщо явка низька.

На сусідній ДВК № 233 також підтвердили, що виборець сфотографував свій бюлетень. Також факти фотографування бюлетенів зафіксовані на виборах у Борисполі (193 та 213 дільниці). Про це Руху ЧЕСНО повідомили в ТВК. 

Фото: Сергій Огородник, Рух ЧЕСНО

Читати також: Електронний бюлетень з аналізом кандидатів у мери для виборців Броварів

Згодом на іншій виборчій дільниці в Броварах поліція затримала ще одну особу, яка нібито фотографувала бюлетень.

Фото: Сергій Огородник, Рух ЧЕСНО

Ця особа відмовилася давати телефон поліції і вималага приїзду слідчо-оперативної групи. Коли ця група приїхала то під час перевірки телефону фото не виявила.

Від відсотку явки виборців залежить якість волевиявлення.

Рух ЧЕСНО виявив, що на цій дільниці урни не опломбовані пластиковими пломбами, які видали в ТВК. 

“Голова комісії пояснила, що вони нібито випадково замкнули пластикові пломби в сейфі, коли пломбували урни паперовими наліпками із печатками. На дільниці просто над столами, де видають бюлетені висить банер із ознаками прихованої агітації”, - додає Огородник.

На цьому банері яскраво виділене слово “Єднає”. Чинний міський голова балотується від партії “Єдність Ігоря Сапожка” і веде свою команду. 

Фото: Сергій Огородник, Рух ЧЕСНО

Нагадаємо, у Броварах вибори визнали недійсними після позову двох кандидатів - представника “Голосу” Андрія Саука та самовисуванця Андрія Маслака, який нині балотується від “За майбутнє”. На бюлетенях були проставлені номери на корінці та на самому бюлетені, що давало можливість встановити, як із виборців хто проголосував. 

Якщо жоден з кандидатів у мери на виборах 17 січня не набере більше 50% голосів, то буде другий тур виборів.

Рух ЧЕСНО підготував аналіз кандидатів у мери Броварів та онлайн бюлетень, а також проаналізував кандидатів від “Єдності Ігоря Сапожка”, “Слуги народу”, “Європейської солідарності”, “За майбутнє” та “Голосу”.

У цей день також відбуваються вибори у Борисполі, за якими стежить представниця Руху ЧЕСНО Ірина Латиш. 

Якщо Вам відома інформація про порушення під час виборчого процесу - звертайтеся до наших спостерігачів Сергій Огородник у Броварах (098 204 73 66) та Ірини Латиш у Борисполі (066 774 20 37).


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]