Притула поки не планує купувати “заготовку” для нової партії

Фото: Притула поки не планує купувати “заготовку” для нової партії

Український політик і шоумен Сергій Притула веде перемовини з партіями про партнерство і спільні дії, готовий залучати до партійної роботи людей з політичним досвідом. Про це політик повідомив у коментарі Руху ЧЕСНО.

Після заяви Сергія Притули про те, що він має намір створити партію, Рух ЧЕСНО звернувся до політика з проханням прокоментувати, на базі якої саме партії буде створено його політсилу. (Уточнено)

"Поки що я лише підтвердив наміри про участь у парламентській кампанії. Але вже очевидно, що бюрократія не може бути на боці нових політичних сил, для мене важливо, щоб ті команди та люди на місцях, які відгукнуться до спільних дій, мали юридичну можливість участі у виборах, тому ми розглядаємо зараз різні варіанти дій. 

Наразі я веду перемовини з деякими партіями, які готові будуть влитись в актуальний політичний процес. Не йдеться про якусь купівлю, швидше — партнерство та спільні дії", — відповідає Сергій Притула.

Поки що політик не готовий називати прізвища людей, з якими буде займатися партійним будівництвом, але запевняє, що запобіжники від рейдерства партії будуть закладені у статуті.

"І в Києві, і у багатьох регіонах є команди, які будуть займатись партійним будівництвом. Про персоналії я готовий буду говорити значно пізніше, коли ми дійдемо до етапу презентації партії. Запобіжники (від рейдерства партії — прим. ред.) будуть у статуті", — запевняє Притула.

Зауважимо, що Притула разом зі Святославом Вакарчуком вели партію “Голос” у парламент, але після виборів Вакарчук склав мандат, а Притулу вивели з політради партії. Від “Голосу” в парламенті відбрунькувалася група депутатів “Справедливість”, яка для того, щоб не втратити мандати, залишається у складі фракції.

Журналіст Руху ЧЕСНО поцікавився у Притули, чи буде він приймати до лав своєї політсили колишніх партійців з інших партій, чи планує створювати партію з облич, які раніше не займалися політикою.

"У партії будуть люди, яким небайдужа доля України. Якщо вони вже проявили свої якості у якихось інших партіях до цього, якщо довели свою принциповість, фаховість та порядність — не бачу перешкод для нашої спільної роботи. Але, звісно, хотілось би також залучити якомога більше нових активних громадян, які ще не обиралися до органів влади, але вже показали свої лідерські якості у громадській роботі, волонтерстві чи у бізнесі", — відповідає Притула. 

Нагадаємо, Сергій Притула 28 вересня заявив, що працює над створенням своєї власної партії. 

У жовтні 2020 року кандидат Притула на виборах київського міського голови набрав 7,87% і посів третє місце після Віталія Кличка (50,52%) й Олександра Попова (9,51%).

У 2019 році Притула балотувався до Верховної Ради 9 скликання від партії “Голос” (№30 у списку), але не пройшов: партія отримала лише 20 місць у парламенті. 

19 серпня 2020 року Притула оголосив про свій вихід з "Вар’яти-шоу" і закінчення акторської кар’єри.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]