Вінницька облрада: сезон політичного піару розпочато шльопанцями

Фото: Вінницька облрада: сезон політичного піару розпочато шльопанцями

Депутати Вінницької обласної ради розміщують інформацію про свою святкову благодійність на офіційних сайтах ОДА та облради. Дарують усе — від телевізорів та принтерів до зошитів і повітряних кульок і до гумових шльопанців.

Депутат від фракції БПП та заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк використовує для власного піару офіційний сайт Вінницької ОДА. На сайті Вінницької обладмністрації розміщено його фотозвіт про відвідування шкільної лінійки у с. Уланові Хмельницкого району.

Фото: vin.gov.ua

 

Після привітання заступник голови ОДА передав школі цінний подарунок — два кольорових принтери”, — написано на сайті ОДА.

 

Також роздавав принтери і член обласної фракції “Батьківщина” Геннадій Мазур. Про це йдеться на офіційному сайті Вінницької облради. Депутат був у Козинецькій та Новоободівській школах. В одній зі шкіл принтер навіть виставили на сцену перед дітьми та їхніми батьками.

Голова обласної фракції РПЛ Сергій Кривешко розносив по школах надувні кульки та м’ячі. Про це йдеться у ФБ-повідомленнях на сторінці обласної організації “Радикальної партії Олега Ляшка”.

А депутат від "Свободи" Василь Зарічанський помпезно, з перерізаннями стрічок відкрив дитячий майданчик у с. Веселівці Теплицького району. Після перерізання стрічки майданчик ще освятив священик. Про це також ідеться на офіційному сайті Вінницької обласної ради. Зауважимо, що це порушення Конституції України. Згідно зі ст. 35, школа відокремлена від церкви.

Також депутат подарував школі Кидрасівської сільської територіальної громади Бершадського району телевізор, про що також розказав на офіційному сайті ради.

Кількома днями пізніше голова фракції обласної “Самопомочі” Вадим Соляник роздав 1200 пар гумового взуття до дня благодійності в Територіальному центрі надання соціальних послуг Томашпільського району.

Нагадаємо, що після виборів “Самопоміч” також взувала громаду.

А депутат від БПП Сергій Ткачук вирішив “відродити село”, провівши концерт у одному з сіл Муровано-Куриловецького району. Про це він написав на своєму персональному сайті:

 

Нещодавно пройшов концерт «Новосілка скликає дітей»... Коли організатори концерту звернулися до мене з проханням допомогти з транспортом для перевезення хору «Добродар», я просто не міг не відгукнутися, адже вважаю, що проведення таких заходів має дуже важливе значення”.

 

Потрібно нагадати, що народні депутати на Вінниччині теж були присутніми на святі початку нового навчального року. Петро Юрчишин, як повідомив рух ЧЕСНО, роздавав букварі, Олександр Домбровський — власноруч написану книжку, Олександр Кучер та Олексій Порошенко відкривали новозбудовані школи з караваями та священиками московського патріархату.

Торік Громадський рух ЧЕСНО також моніторив випадки піару депутатів під час урочистостей 1 вересня.

Громадський рух ЧЕСНО нагадує народним депутатам про необхідність дотримання Закону України “Про освіту”, в якому прописана заборона використовувати школи не у навчальних цілях.

#ДеньЗнаньБезПолітики

Раніше рух ЧЕСНО писав про те, що політики часто використовують дітей для піару. Одна з проблем — це те, що світлини дітей потім публікують на сайтах і в соцмережах без дозволу.

 

Читати більше: Легше, ніж цукерку відібрати. Як політики використовують дітей для піару від ЧЕСНО

 

Також нагадуємо, що благодійна діяльність нардепів може бути напряму пов’язана з виборами, які наближаються.

Діапазон голосів, необхідних для перемоги на мажоритарному окрузі в Україні, за даними 2014 року, становить від 1500 до 70 000 виборців. Як показує практика, активна благодійна діяльність нардепів, роздача подарунків та встановлення дитячих майданчиків здатні підтримувати лояльність такої кількості виборців упродовж перебування обранця на посаді. А під час передвиборчих перегонів така діяльність дає їм суттєві переваги над конкурентами.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує на необхідності невідкладного розгляду правок і ухвалення в другому читанні Виборчого кодексу. Ухвалення виборчої реформи передбачає скасування нинішньої змішаної виборчої системи й запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

У майбутньому це призведе до формування нової якості політики, зокрема зменшення непрямого і прямого підкупу виборців та використання адмінресурсу.

Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про подарунки українцям від народних депутатів. Зі світлинами можна ознайомитися в нашому "Альбомі для різної жесті" на Facebook. Якщо ви бачили або самі отримали подарунки від нардепів, присилайте нам фото в особисті повідомлення на нашу сторінку в Facebook.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]