Чому депутат Київради Велімовський приховує декларацію?

Член фракції “УДАР-Солідарність” відмовляється виконувати рішення міськради про оприлюднення декларацій депутатами.  Анатолій Велімовський у своєму Фейсбук на запитання, де його декларація, відповів:

“А нету!”

Депутат пояснив, що закон, на його думку, не зобов”язує його це робити, а колег-депутатів, які виконали рішення міськради, Велімовський назвав популістами.

Виходить, що Анатолій Велімовський, який у своїй біографії зазначає, що був “одним з організаторів Майдану”, демонструє нерозуміння важливості оприлюднення податкових декларацій народними обранцями місцевого рівня задля досягнення прозорості влади, відсутності конфліктів інтересів місцевих депутатів при прийнятті рішень.

Навіть у своєму коментарі пан Велімовський зробив обмовку, що “в кращому разі” його депутатство “підвищує його капіталізацію на ринку, але не змінює напрямку бізнесу”, з чого можна зробити висновок, що конфлікт інтересів йому не чужий.

Нагадаємо, рішення “Про подання та оприлюднення депутатами Київської міської ради декларацій про майно, доходи, витрати і зобовязання фінансового характеру за минулий рік” було прийняте депутатами КМР 22 січня 2015 року “з метою створення умов для підвищення довіри киян до органів місцевого самоврядування, а також запобігання і протидії корупції в публічній сфері суспільних відносин” і підписане міським головою Кличком.

Таким чином, колегіально прийняте рішення має виконуватися всіма депутатами міської ради. Таку вимогу висуває і пп. 4 п.1 ст. 6 Регламенту Київської міської ради, де серед обов’язків депутата чітко вказаний обов’язок “виконувати рішення Київради, її органів, доручення Київського міського голови - секретаря Київради з питань депутатської діяльності та інформувати їх про виконання доручень”.

“Анатолій Велімовський ризикує потрійно: по-перше як депутат, ігноруючи рішення Київради; по-друге, як кризовий менеджер, створюючи кризу довіри виборців до себе; по-третє, як майбутній кандидат, що буде змушений подати декларацію за 2014 рік, але вже за законом, а не з доброї волі” - коментує ситуацію кандидат політичних наук, координатор громадського руху ЧЕСНО, Круглашов Андрій.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]