Вибори мера у Харкові: “1+1” за 30 секунд реклами візьме 173 тисячі

Фото: Вибори мера у Харкові: “1+1” за 30 секунд реклами візьме 173 тисячі

Найдорожчий відеоролик тривалістю 30 секунд у вихідні на телеканалі “1+1” буде коштувати для кандидатів у мери Харкова 173 тисячі гривень (одна секунда — 5773 гривень). Таку ціну потрібно заплатити за рекламу у проміжку між 21:00 та 22:00. Дані оприлюднили видання “Голос України” та “Урядовий кур'єр”.

Ціна політичної реклами на українських телеканалах залежить від часового проміжку, а також дня тижня.

Найвищі ціни за рекламу хоче “1+1”, за ним — канали “Україна” та "ІНТЕР/ІНТЕР+". Найдорожча ціна у прайм-таймі: з 19:00 по 22:00. Найдешевша — вночі.

Регіональний телеканал “ПРАВО А/ТВК” також варіює ціни в залежності від тривалості відеоролику, але пропонує не просто короткі відеоролики, а цілі програми. До прикладу, реклама до трьох хвилин з сьомої ранку до 12:00 коштуватиме 500 гривень за одну хвилину. А от реклама до 30 хвилин з шостої до десятої ранку на цьому телеканалі обійдеться у 240 гривень за хвилину.

У період президентської виборчої кампанії у 2019 році найдорожчою була реклама на ТРК "Україна". Там секунда реклами у вечірньому прайм-таймі коштувала до 5 658 грн (без ПДВ). Під час парламентської кампанії максимальна вартість секунди на ТРК "Україна" у вечірньому праймі знизилася вдвічі — до 2 829 гривень (без ПДВ). Стільки ж коштувала реклама й на спортивних телеканалах "Футбол 1" і "Футбол 2", які теж входять до медіагрупи "Україна" Ріната Ахметова

Під час парламентських виборів найдорожча реклама у вечірньому прайм-таймі на “1+1” коштувала 2 250 гривень. Тобто під час позачергових виборів мера Харкова “1+1” має вдвічі більшу ціну, ніж під час парламентської кампанії, а медіагрупа “Україна” навпаки ціну знизила.

Інформацію про розцінки телереклами під час виборів у Харкові можна побачити у нашій таблиці.

Раніше Рух ЧЕСНО повідомляв, що серед суспільного радіо найдорожча реклама в UA Харків — 12 гривень за секунду. Водночас радіо UA: Херсон за рекламу бере всього 2,18 гривні за секунду.

Рух ЧЕСНО збирав інформацію про розцінки під час президентських виборів 2019 року. Тут також можна знайти інформацію про розцінки під час парламентських виборів того ж року. Тоді найдорожчою реклама була на радіостанціях UA: Українське Радіо, “Хіт ФМ” та Русское радио Україна — 40 гривень за одну секунду.

Нагадаємо, на 31 жовтня 2021 року Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область). У Харкові обиратимуть міського голову.

Також на виборців у 14 регіонах України очікують повторні вибори депутатів місцевих рад, рішення про проведення яких прийняли відповідні територіальні виборчі комісії.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]