Чому представник “Голосу” в Харкові підтримував Кернеса?

Фото: Чому представник “Голосу” в Харкові підтримував Кернеса?

12 жовтня Харківська територіальна виборча комісія оприлюднила склад контрольної комісії, що здійснює контроль за виготовленням бюлетенів. Слідкувати за цим процесом будуть представники двох партій: від “Європейської Солідарності” та “Голосу”.

ЄС представлятиме Олексій Гаврюк – спеціаліст юридичного відділу Держгеокадастру.  

Партія “Голос” від себе делегувала Ярослава Пархоменка, який на своїй сторінці у фейсбуці не просто підтримує “побєдобісся”, що йде в розріз із тим, що декларує партія “Голос”.

Для представника “Голосу” краще Кернеса нема. Це при тому, що на виборах 2020 року в “Голосу” була своя кандидатка на посаду Харківського міського голови.

Також Пархоменко є щирим прихильником померлого мера та є знайомим його сина, депутата облради – Кирила Кернеса. 

Рух ЧЕСНО проаналізував кандидатів на цьому окрузі. З оточення Кернеса на окрузі балотуються два кандидати – в.о. міського голови Ігор Терехов та колишній міський голова Харкова Михайло Добкін. А на виборах у Харкові “Голос” публічно підтримав кандидата ЄС і при цьому представник “Голосу”, який здійснюватиме функцію контролю під час виготовлення бюлетенів, виявився ідейним прихильником команди Кернеса.

У Харківській ТВК Рух ЧЕСНО виявив сімейний підряд “Голосу” та зв’язок з “Акцентом”, який теж підтримав публічно ЄС. 

Що стосується ЄС, то вони спершу погодилися на праймеріз для того, щоб опозиція мала єдиного кандидата, аби було більше шансів протистояти оточенню Кернеса. Але після результатів голосування, коли переміг не кандидат ЄС, у партії вирішили попри все висувати свого кандидата. Переможець праймеріз так само подав свою кандидатуру. Відповідно, опозиційне поле замість того, щоб об’єднатися – стало розірваним. 

Варто зауважити, що на президентських виборах 2019 року покійний Кернес підтримував Порошенка.

Відповідно, роз’єднаність опозиції наразі грає на руку оточенню Кернеса.

На Франківщині (округ 87), де навесні відбувалися вибори, “Голос” мав квоту голови ОВК і через відсутність голови та технічні заміни голови з боку “Голосу” комісія тривалий час не могла розпочати роботу. Після підрахунку голосів стало зрозуміло, що зникли близько 500 бюлетенів, які могли бути вирішальними.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, квоти у виборчих комісіях можуть бути предметом торгів з боку партій. На чорному ринку вартість однієї квоти сягає 15 000$.

Ознайомитись з інформацією  про кандидатів на посаду міського голови Харкова можна в інформаційному онлайн бюлетені від Руху ЧЕСНО.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]