Чому компанії нардепа Зубика та Хмельницької міськради оскаржують нові будівельні норми в суді?

Фото: Чому компанії нардепа Зубика та Хмельницької міськради оскаржують нові будівельні норми в суді?

Міністерство регіонального розвитку оголосило про запровадження з 1 вересня 2018 року нових будівельних норм. Фірми-забудовники намагаються скасувати їх у судовому порядку. Зокрема, позов подала компанія, пов’язана з нардепом-кнопкодавом Володимиром Зубиком, а також фірма, 30% акцій якої належать Хмельницькій міськраді.

Зробили вони це з інтервалом у кілька годин.

Фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Зубик, депутат- мажоритарник, який виграв вибори до Верховної Ради у 195-му окрузі на Черкащині, причетний до низки будівельних скандалів. Фірма “Хмельницькбуд”, бенефіціаром якої є Хмельницька міська рада, будує житлові комплекси у Хмельницькому та Дніпрі, але у фінансовій звітності показує збитки.

Нові будівельні норми, на думку експерта з питань містобудування Георгія Могильного, тісно пов’язані із законопроектом, що перебуває наразі на розгляді в комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства, членом якого є народний обранець Зубик. Експерт припускає, що профільний комітет свідомо блокує ухвалення законопроекту.

Про судові позови проти запровадження нових будівельних норм на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе:

Відбувається дуже сильний опір тому, щоб найважливіші для всієї України будівельні норми почали діяти. 1-го вересня набирають чинності одні з ключових ДБН “Планування й забудова територій”. Але нам стало відомо, що в окружному суді міста Києва зареєстровано декілька позовів від компаній чи фізичних осіб, що направлені на визнання протиправним та недієвим наказу Мінрегіону, що затверджує зазначені ДБН”.

Позови від приватних фірм, зокрема від ТОВ “Старонаводницький парк”, ПрАТ “Хмельницькбуд” і ТОВ “Фреш ЛТД”, були подані в один день з однаковою вимогою: зупинити дію наказу Мінрегіону, яким запроваджено нові будівельні норми “Планування та забудова територій”.

Засновником підприємства-позивача ТОВ “Старонаводницький парк” є ТОВ “Вторполімери”, що належить до групи компаній “Інтергал-Буд”. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ключовою особою групи є народний депутат Володимир Зубик з партії “Відродження”.

 

Хто такий нардеп Зубик і чому він проти нових ДБН?

Як пишуть ЗМІ, Зубика пов'язують з однією з найбільших будівельних компаній в Україні – "Інтергал-Буд". "Інтергал-Буд" розташований у тій самій будівлі (на вул. Анрі Барбюса, 28-Б), що й ТОВ "КУА "Крістал Ессет Менеджмент". Раніше за цією ж адресою розміщувалася громадська приймальня нардепа Володимира Зубика.

Хоча прямий зв’язок Зубика із зазначеними компаніями давно не простежується, зараз депутат здає майно в оренду ТОВ "Вторполімери", ТОВ "Будівельна компанія "Інтергал-Буд", ТОВ "Фірма "Інтергал", ТОВ "Крістал Ессет Менеджмент".

Співзасновником ТОВ “Старонаводницький парк” є пайовий венчурний інвестиційний фонд КУА “Крістал Ессет Менеджмент” ПВІФ “ІнтергалБудІнвест”, який теж пов’язують з народним обранцем Зубиком.

Громадський рух ЧЕСНО вже повідомляв про те, що в нардепа Зубика як члена парламентського комітету з питань будівництва існує конфлікт інтересів.

Група компаній “Інтергал-Буд” у ЗМІ фігурує в низці скандалів.

Зокрема, ці забудовники зводять житло на болотах роздерибанених земель у Гатному, пропонуючи замість централізованої каналізації тимчасовий септик. У Житомирі замість заявленого гастрольного цирку будують житловий комплекс. У Києві їх змусили знести незаконно добудовані поверхи в Десятинному провулку, а Антимонопольний комітет України оштрафував “Крістал Ессет Менеджмент” за порушення антимонопольного законодавства на 1,49 мільйона гривень.

Компанія “Крістал Ессет Менеджмент” також є причетною до кримінального провадження через її участь у злочинній схемі з мінімізації податків. Фігуранти справи занизили митну вартість охолодженої риби та лососевої ікри під час їх імпортування. Податківці нарахували збитків на 3,9 мільйона гривень. Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду від 23 серпня 2017 року. Крім того, не вщухає скандал стосовно запланованого фірмою будівництва в історичному центрі міста біля садиби Терещенків.

Протягом 4 років каденції у Верховній Раді депутат Зубик там жодного разу не виступив, надіслав лише 2 депутатські запити та пропустив 58% сесійних засідань (263 з 452). А коли він таки відвідує засідання сесії ВР, то кнопокодавить.

Як член Комітету з питань будівництва Зубик також є одним з найзатятіших прогульників.

Свої прогули нардеп виправдовував перед рухом ЧЕСНО тим, що передавав свій голос за довіреністю. З погляду закону це неможливо зробити.

На сторінці партії “Відродження” у Facebook за 2016 рік розповідається, що він щорічно роздає десятки тисяч “легендарних пасок”.

У своїй передвиборній програмі Володимир Зубик обіцяв не забувати про пільги для АТОвців, жорстко боротися з корупцією та запровадити реформу, яка зменшить пенсійний вік для жінок до 55 років.

Проте після обрання Зубика народним депутатом він підтримав пенсійну реформу, що підвищує пенсійний вік для жінок до 60 років. Натомість за антикорупційний суд, який мав безпосередньо боротись із корупцією, народний обранець, попри свої обіцянки, не голосував.

Протягом 2017 року 195-й округ у Черкаській області мажоритарника Зубика отримав майже 30 мільйонів гривень державних субвенцій. І депутат Зубик піарився завдяки виділеним державою бюджетним коштам.

Нардеп навіть замовляв політичну рекламу на сайті “Новини Чигирина. На офіційному сайті Чигиринської районної адміністрації виділення району державних субвенцій назвали “добрими справами депутата на Чигиринщині”. А відділ освіти Чигиринської райадміністрації на своїй сторінці в Інтернеті присвятив статтю добудові спортивного комплексу ЗОШ №1 у Чигирині, наголосивши, що кошти отримано за сприяння народного депутата Володимира Зубика. Загальна вартість будівництва становить 9,2 млн грн. Про це йдеться на сайті закупівель Прозорро. З державного бюджету як субвенції 2017 року було виділено 1,49 млн грн.

При цьому фірма “Сфера-пласт”, яка стала переможцем тендера, уже має відкриті кримінальні провадження за дерибан бюджетних коштів у період з 2012-го до 2015 року у змові з посадовими особами Департаменту капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації. Про це йдеться в ухвалі Придніпровського районного суду м. Черкаси від 31 серпня 2016 року.

Узяти коментарі в депутата-прогульника журналістам Руху ЧЕСНО не вдалося.

 

Чому ініціативу Мінрегіонбуду оскаржує підприємство Хмельницької міськради?

Позови проти Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України від ТОВ “Старонаводницький парк” і ПрАТ “Хмельницькбуд” було подано майже одночасно. Про це свідчить послідовність номерів, наданих справам у судах. Справа “Старонаводницького парку” має номер 826/13434/18, а справа ПрАТ “Хмельницькбуд” – попередній № 826/13433/18. Обидві справи в Адміністративному окружному суді м. Києва розглядав один і той самий суддя – О.П.Огурцов.

Своїм рішенням суддя Огурцов зупинив дію наказу про запровадження нових будівельних норм на період розгляду позову. Про це йдеться в ухвалі суду від 27 серпня цього року.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України подало апеляцію. Судове засідання призначено на 16 жовтня 2018 року.

ПрАТ “Хмельницькбуд” засновано ще 1995 року. 30% його акцій належать Хмельницькій міській раді. Статутний капітал становить 3,1 мільйона гривень. У статуті підприємства, який є у вільному доступі, сказано, що товариство випустило акції номінальною вартістю 0,25 грн. Хмельницька міськрада, згідно з інформацією YouControl, придбала 3723256 акцій на загальну суму 930 814 грн. Станом на 1996 рік за 176 українських гривень можна було купити 100 доларів. Тобто фактично тодішні депутати Хмельницької міської ради вирішили вкласти у приватну фірму понад півмільйона доларів за курсом 1995-1996 років. Чи ефективно використовують кошти громади?

Підприємство будує житловий квартал у передмісті Дніпра та один житловий комплекс у Хмельницькому за адресою: вул. Вінницька, 1/8. Вартість квартири у Хмельницькому стартувала від 347 тис. грн, або 8500 тис. грн за кв.м. Таку пропозицію від “Хмельницькбуд” розміщено на сайті з продажу житла на первинному ринку за 2017 рік.

У Дніпрі багатоквартирні будинки ПрАТ “Хмельницькбуд” почало зводити на площі 3,2 га на Запорізькому шосе й, відповідно до оголошення, планує здати 14 секцій по 12 поверхів. Вартість житла у Дніпрі стартує від 8900 грн за один квадратний метр. А в передмісті квартири підприємство почало продавати ще 2016 року. Ціна там була нижчою, ніж на Запорізькому шосе, і становила 7900 грн за кв.м.

Попри постійне будівництво житла, підприємство “Хмельницькбуд” не декларувало прибутків від продажу квартир. Про це свідчать фінансові звіти, розміщені на сайті Сміда. Так, 2017 року ПрАТ “Хмельницькбуд”, згідно з фінансовою звітністю, мало 405 тис. грн збитків. А 2016-го отримало лише 60 тис. грн прибутку.

Хмельницька міська рада не відповіла на офіційний запит від Громадського руху ЧЕСНО й не прокоментувала діяльність підприємства, у якому вона є бенефіціаром.

Третім позивачем проти Міністерства регіонального розвитку є скандально відома фірма з Ірпеня – ТОВ “Фреш ЛТД”. Підприємство знане тим, що ошукало приватних інвесторів в Ірпені. У квітні цього року ошукані інвестори житлових комплексів "Панорамний", "Панорамний-2", "Fresh City", "Алфавіт", "Княжий двір", "Південний" та "Sherwood Park", які розташовані в мікрорайоні "Благодатний" і досі не введені в експлуатацію з різних причин, улаштували акцію протесту та зустрічалися з мером Ірпеня Карплюком, який відхрестився від проблем протестувальників і переклав провину на людей: мовляв, самі винні, що обрали такого забудовника. Про це писали місцеві ЗМІ.

27 серпня 2018 року за одним з позовів суд ухвалив задовольнити заяву про забезпечення позову та зупинити дію згаданого вище наказу Мінрегіонбуду на час судового розгляду справи.

 

Чому комітет блокує розгляд законопроекту?

Експерт із проблем містобудування Георгій Могильний пояснює, що, навіть якби державні будівельні норми були запроваджені, то вони б усе одно не діяли, оскільки спираються на законопроект, який застряг у профільному комітеті Верховної Ради:

У нас у законі немає ні блакитних, ні зелених ліній. У нас є тільки червоні лінії. Вони ж у нових ДБН прив’язувались до законопроекту 6403 “Про регулювання містобудівної діяльності”, який зараз розглядає профільний комітет. Й от замість містобудівної документації Мінрегіон у нових ДБН пише про документацію з просторового розвитку, яка ще не затверджена, бо заблокована будівельним лобі. Навіть комітет профільний не розглянув. Сказали, що будуть блокувати його до останнього. Мінрегіон затвердив ДБН, які ґрунтуються на законопроекті. Це авансом. Це може бути шантаж, що “давайте ухвалюйте закон”. Ми не знаємо, що в них у голові. Це все гра на публіку”.

Також експерт зауважує про наявність деяких незрозумілих деталей у нових ДБН, які дозволять і далі забудовувати зелені зони:

Була непогана норма, яка врегульовує розміщення парків. Але в міністерстві відкотили її назад. Ще одна з ключових норм, на якій будується саме шахрайство із зеленими зонами й забудовами, – це нормативи. Норматив у Києві – 20 кв.м на людину. Там різні коефіцієнти для різних міст застосовуються. А як обманути? Ось норматив – відстань до зеленої зони – прописаний не в кілометрах, а вимірюється часом. Написано, що міські парки – 20 хвилин на транспорті, а районні парки – 15 хвилин на транспорті. Що цікаво, у першій редакції доступність до зелених зон була написана в кілометрах – 2 км і 1 км відповідно. На якій стадії з’явилося вимірювання у хвилинах? А що таке транспортна доступність? Яким транспортом? Не зазначено. Ось порахували обмеження швидкості транспорту 60 км/год. 20 хвилин на транспорті – це 20 км. А кв.м можна як завгодно рахувати. Цього ніхто не перевіряє на рівні детального плану територій”.

На сайті Мінрегіону розміщено інформацію про те, що нові ДБН є чинними і що своїм новим наказом № 228 міністерство призупинило дію наказу, оскаржуваного наразі в суді.

У Мінрегіонбуді впевнені, що нові ДБН набрали чинності, оскільки суд зупинив дію не ДБН, а попереднього наказу міністерства.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]