Love is: ЧЕСНО про любов в політиці

Фото: Love is: ЧЕСНО про любов в політиці

14 лютого ми традиційно багато говоримо про любов. Команда Громадського руху ЧЕСНО вирішила подарувати депутатам парламенту і місцевих рад, діяльність яких ми моніторимо останні 7 років, "валентинки" із поясненнями, що таке любов до виборців, інтереси яких вони представляють.

ЧЕСНО першим в Україні розпочав всеукраїнський моніторинг відвідуваності рад і виявив, що багато депутатів прогулюють засідання або регулярно запізнюються. Часто навіть секретарі рад і голови комісій бідкаються, що не можуть зібрати кворум. На цей самий недуг давно хворіє і парламент.

Спікер Верховної Ради і секретарі місцевих рад часто думають, що робити, коли нема депутатів у залі. Нагадуємо політикам, що любов до виборців – це коли депутати сумлінно ходять на сесії.

Виборці, які обирають депутатів, мають право ходити і дивитися, як їхні депутати працюють. І ми раді, коли місцеві ради демонструють відкритість, а Київрада дає дозвіл на встановлення газетного стенду Руху ЧЕСНО, навіть якщо в газеті розміщені критичні матеріали. Це зрілість у взаєминах.

Українці стають невимовно щасливими, коли немає незаконних забудов і не треба валити паркани і протистояти тітушкам.

Кияни були би дуже вдячні, якби їм не доводилося б голодувати задля того, аби змусити депутатів проголосувати за збереження Музею на Поштовій, де знайшли вулиці часів Київської Русі. Такі історичні питання, на які звертає увагу навіть парламент, мають набирати 120 голосів "за". Депутат місцевої ради, який не з'являється на такі доленосні голосування чи голосує проти волі виборців – не любить місто і не любить його мешканців. А нам хочеться відчувати, що нас люблять.

Мери повинні звітувати перед громадами. І рух ЧЕСНО просто щасливий, коли мери звітують на Суспільному на живо і їм мешканці можуть поставити питання.

Виборці теж можуть проявити свою любов, а значить відповідальність перед формуванням наших представників – влади. Тому кожному з нас слід іти на вибори.

Явка на виборах – це одна з найважливіших ознак любові. Вона показує, чи любимо ми себе, своїх дітей, і чи готові ми відповідально планувати наше спільне майбутнє. Запрошуйте голосувати сусідів.

Перед тим, як вирушити на дільницю – слід перевірити списки виборців на дільниці.

І найголовніше в любові до держави і виборах. Це той випадок, коли обирати слід не серцем. Ви не голосуєте за красивих, молодих чи старих, обираєте не жінку чи чоловіка. LVL – 100, це коли ви робите усвідомлений вибір і проаналізували програми.

Для того, щоб українці зробили свідомий вибір на президентських і парламентських виборах, Рух ЧЕСНО створив унікальну базу всіх політиків, де є інформація про кожного, у тому числі й про кандидатів у президенти.

Polithub – проект ЧЕСНО. Подивіться його ввечері вдвох з коханим чи коханою, аби зробити відповідальний вибір.

Голосуйте свідомо. Робіть відповідальний вибір для того, щоб обрана вами влада любила вас в подальші 5 років.

Любіть свою країну.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]