Балицький
Євген Віталійович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 80
Народився 10 грудня 1969 року в місті Мелітополь Запорізької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Мелітополь Запорізької області, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


Згідно з інформацією ДП "Інформаційно-ресурсний центр", у травні 2000 р. Євген Віталійович Балицький був призначений директором ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат". Акціонерами заводу були: батько кандидата Балицький Віталій Броніславович (51,7%), сам Євген Балицький та його брат Олег Балицький (по 0,34% акцій), державі належало 16,9%, іншим акціонерам – 30,7%. Загальний розмір статутного фонду складав 247 470 грн. (згідно з витягами з ЄДР: лінк 1, лінк 2, лінк 3). Приватизація частини акцій ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат" відбувалась у 1995-1997 рр.


Уже через місяць після призначення, 7 червня 2000 р. Євген Балицький зареєстрував товариство з обмеженою відповідальністю зі схожою назвою ТОВ "Мелітопольський автогідроагрегат". Засновниками ТОВ "Мелітопольський автогідроагрегат" крім кандидата стали його батько та брат, а адреса підприємства майже повністю збігається з адресою ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат" (згідно з витягами з ЄДР: лінк 1, лінк 2, лінк 3).


При тому, що у липні 2000 р. Постановою Кабінету міністрів України з ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат" було списано податкову заборгованість за попередні роки, за 2 роки керівництва Євгена Балицького ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат" накопичив один із найбільших податкових боргів до бюджету серед підприємств Мелітополя. У результаті Господарський суд Запорізької області 31 жовтня 2002 р. порушив судову справу про банкрутство та визнання підприємства банкрутом.


На сьогоднішній день діяльність ВАТ "Мелітопольський завод "Автогідроагрегат" (Мелітопольський завод "Автогідроагрегат") припинено, але завод здійснює підприємницьку діяльність як ТОВ "Мелітопольський автогідроагрегат", 34% акцій якого належить Балицькому Віталію Броніславовичу (батьку кандидата), 33% акцій – Балицькому Олегу Віталійовичу (брату кандидата) і 33% акцій – самому Євгену Балицькому. Загальний розмір статутного фонду ТОВ "Мелітопольський автогідроагрегат" складає 40 млн. грн. (згідно з витягами з ЄДР: лінк 1, лінк 2, лінк 3).


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Євген Балицький є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконної приватизації шляхом доведення до банкрутства.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.