Бакулін
Євген Миколайович
Опозиційний Блок
мажоритарка 106
Народився 26 вересня 1956 року в місті Кстово Нижегородської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Опозиційний блок" .
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією ЗМІ, Євген Миколайович Бакулін був причетний до махінацій із тендерними закупівлями.

Так, за інформацією видання "Дзеркало тижня" (лінк 1, лінк 2), у 2011-2012 рр. державна компанія "Чорноморнафтогаз", що входить до складу НАК "Нафтогаз України", через споріднені офшорні компанії-посередники купила 2 бурильні вишки (відомі як "вишки Бойка") по 400 мільйонів доларів, переплативши, за оцінкою журналістів, 150 і 180 мільйонів доларів відповідно. У сюжеті журналістського розслідування програми "Схеми" та Еспресо TV згадується, що Євген Бакулін на той момент обіймав посаду голови "Нафтогазу", на підставі чого можна зробити оцінку про його можливу причетність до корупційних дій. 18 червня 2014 р. Генпрокуратура повідомила, що з приводу викладених фактів розпочато розслідування за статтею "незаконне витрачання державних коштів в особливо великих розмірах".

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Євген Бакулін є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.