Соколов
Михайло Володимирович
БАТЬКІВЩИНА
мажоритарка 132
Народився 27 листопада 1967 року в місті Дніпропетровську, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Миколаєві, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною у Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією сайту «Ура-Інформ», у вересні 2008 р. члени Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» написали відкрите звернення до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо протиправної діяльності народних депутатів України Гарегіна Арутюнова та Михайла Володимировича Соколова. У зверненні наводились приклади рейдерських захоплень у м. Дніпропетровськ, які нібито здійснювались у 2008 р. цими народними депутатами. Зокрема повідомлялося про захоплення земельної ділянки, на яку мало дозволи та погодження ТОВ «Комекс», та про рейдерське захоплення торгівельно-розважального центру «Кіровський» у центрі Дніпропетровська. Аналогічне відкрите звернення щодо «Кіровського» було зроблене деякими підприємцями міста Дніпропетровськ.

Згідно з матеріалами журналістського розслідування Сергія Корнілова, весною 2007 р. Михайло Соколов через кіпрську компанію Arrowdeal Investments Limited всупереч рішенню міськради Дніпропетровська придбав 32% акцій телеканалу «Телевізійна служба Дніпропетровська» («34-й канал»), а у 2008 р. спробував здійснити рейдерське захоплення каналу. Так, разом з Гарегіном Арутюновим Михайло Соколов спочатку пропонував власникам 36% акцій каналу передати їхню частку, а після відмови почав інформаційну кампанію з дискредитації власників каналу. Зрештою Михайло Соколов спробував встановити контроль над товариством шляхом його ліквідації і зміни організаційно-правової форми, але після голодування працівників каналу, цілодобового телевізійного марафону і попередження з боку влади міста силове захоплення каналу було зупинене.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Михайло Соколов є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконного захоплення об’єктів приватної власності.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.