Чорний
Вадим Львович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 133
Народився 8 серпня 1972 року в місті Одесі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Фірма "КИЇВ", безпартійний, проживає в місті Одесі, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

Згідно з журналістським розслідуванням телеканалу «Круг» від 2012 р., у 2005 р. фірма ТОВ «Київ», яка належить Чорному Вадиму Львовичу, взяла в оренду землю на березі Чорного моря в районі села Нова Дофінівка (2,8 га вздовж берега і майже 9,5 га вздовж дороги Одеса-Южний). Як повідомляється у сюжеті, Новодофіновська сільрада уклала з фірмою Вадима Чорного ТОВ «Київ» договір на проведення берегоукріплювальних робіт, але натомість ТОВ «Київ» продавало взяті в оренду землі під забудову, у результаті чого на цій території з’явилася забудова приватним сектором.

Також ТОВ «Київ» відповідальне за скандальне будівництво паркінгу на Грецькій площі в Одесі. За інформацією Інтернет-видань «Таймер» (лінк 1, лінк 2), «Думская» та «Репортер», будівництво фактично знищило історичний вигляд площі та здійснювалося з серйозними порушеннями. Зокрема, згідно з сюжетом на телеканалі «Круг», у червні 2012 р. Державна екологічна інспекція оштрафувала ТОВ «Київ» на 35 млн грн. за незаконну розробку надр і незаконне вивезення глини в ході будівництва на Грецькій площі. Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Вадим Чорний є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконної забудови.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.