Мисик
Володимир Юрійович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 172
Народився 31 сiчня 1965 року в смт Кулиничі Харківського району Харківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету з питань діяльності та організації органів прокуратури, державного захисту визначених законом осіб Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, безпартійний, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2007-2008 рр. територіальна громада селища Кулиничі проводила протестну кампанію проти захоплення та огородження Мисиком Володимиром Юрійовичем лісового масиву, що слугував зоною відпочинку місцевим жителям (лінк 1, лінк 2). Під час розгортання конфлікту Харківська обласна рада ухвалила рішення про створення на території лісу ботанічного саду місцевого значення і призначала Володимира Мисика директором.

У вересні 2007 р. у відповідь на звернення громадян Харківська обласна рада створила міжфракційну депутатську комісію з перевірки законності отримання підприємствами Володимира Мисика земельних ділянок у селищі Кулиничі. Під час роботи комісії Володимир Мисик нібито погрожував голові комісії, депутату ради, журналісту та редактору «Селянської газети» Олександру Голубу, у результаті чого останній попросив відсторонити його з посади.

Навесні 2008 р. підприємства, які пов’язують з Володимиром Мисиком, були учасниками аукціону на придбання хлібокомбінату Сімферопольської райспоживспілки (АР Крим), який пізніше суд визнанав недійсним (лінк 1, лінк 2). При стартовій ціні в 1,910 млн грн підприємство було продане за 2,101 млн грн, а ще одна компанія була не допущена до аукціону.

Влітку 2010 р. Володимир Мисик став учасником конфлікту з підприємцем в селищі Кулиничі. Під час конфлікту охорона підприємства Володимира Мисика розгромила кафе підприємця і вивезла його майно. Прокурор Харківської області Василь Синчук, визнавши, що є кумом Володимира Мисика, визнав також і наявність правопорушення (лінк 1, лінк 2).

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Володимир Мисик є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою та привласнення земельних ресурсів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.