Аверченко
Сергій Миколайович
САМОВИСУВАННЯ
мажоритарка 206
Народився 30 сiчня 1965 року в селі Клюси Щорського району Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, самовисування.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до рейдерського захоплення.


У листопаді 2008 р. на сайті чернігівської газети "Високий вал" було оприлюднено інформацію про нібито рейдерське захоплення приміщень Федерації профспілок Чернгівської області та незаконне переобрання її керівництва. При цьому новим керівником організації було обрано Сергія Павленка, а його заступником –Сергія Миколайовича Аверченка. Також повідомлялося, що 17 листопада 2008 р. Управлінням МВС Чернігівської області було порушено кримінальну справу за фактом викрадення печатки Федерації профспілкових організацій за ознаками злочину, передбаченого ст. 357 ч. 1 Кримінального кодексу України.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Сергій Аверченко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо причетності до рейдерського захоплення.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.