Андрієвський
Дмитро Йосипович
ЄС
мажоритарка 222
Народився 6 сiчня 1967 року в селі Ольга Ольгинського району Приморського краю, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.


За інформацією видання "Наші Гроші", у 2011 р. компанія ТОВ "Інтекко інжиніринг", що входить до холдингу "Інтеко", в якому Дмитро Йосипович Андрієвський на той момент був головою ради директорів, виграла тендер на ремонт фонтанів напроти входу до кінотеатру "Орбіта" на Хрещатику, 29, та каскадного фонтану на вул. Червоноармійській, 119 вартістю 8,8 млн грн. з терміном виконання до 28 жовтня 2011 р. За інформацією видання, станом на кінець грудня роботи все ще не були завершені, а чиновники, які могли впливати на питання реставрації фонтанів, мали бізнес-стосунки з фірмою-переможцем. Так, у 2008 р. до складу засновників ТОВ "Сітібудмайстер", засновником якої було "Інтеко інжиніринг", ввійшли Сергій Кучер (начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві) та Андрій Вінграновський (Голова держслужби з питань національної культурної спадщини). Зазначений факт може свідчити про використання Дмитром Андрієвським особистих зв’язків для отримання переваг під час проведення тендерних процедур.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Дмитро Андрієвський є фігурантом антикорупційного розслідування щодо тендерних зловживань.


Згадку про нібито незаконну приватизацію ТОВ “Ерде Девелопмент” басейну “Першотравневий” за адресою м. Київ, вул. Курська, 17, було вилучено за результатом розгляду заяви депутата. У журналістських матеріалах, на які посилався ЧЕСНО, стверджувалося, що, згідно із законом “Про приватизацію державного майна”, приватизовувати об’єкти фізичної культури і спорту заборонено. Натомість, у зверненні депутата стверджується, що приватизація проводилася за законом “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, який подібних обмежень не містить. Через те, що приватизація об’єкту цілком могла підпадати під дію цього закону, згадку про справу вилучено.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.