Ляшко
Олег Валерійович
РПЛ
список №1
Народився 3 грудня 1972 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Радикальної Партії Олега Ляшка, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 1.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Як свідчить розслідування «Української правди», у 2008-2009 рр. Ляшко Олег Валерійович, який тоді був членом бюджетного комітету ВРУ, його однопартійці Олексій Кириченко, Олексій Ленський та Юрій Сухін, а також члени їхніх родин на підставі рішення міськради отримали у приватну власність земельні ділянки у місті Буча. За даними матеріалу, в той же час Олег Ляшко публічно заявляв, що саме він як член бюджетного комітету ВРУ сприяв виділенню з державного бюджету до бюджету м. Буча 20 млн грн.

Ця інформація не є свідченням вчинення правопорушення, проте дозволяє припустити та зробити оцінку, що Олег Ляшко є фігурантом антикорупційного розслідування, присвяченого земельним махінаціям.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.