Добкін
Михайло Маркович
Опозиційний Блок
список №3
Народився 26 сiчня 1970 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 3.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією видання "Главное", у 2008 р., коли Михайло Маркович Добкін обіймав посаду міського голови Харкова, ПАТ "Банк Золоті ворота", 10,98% якого належали брату кандидата Дмитру Добкіну, двічі укладав угоди зі структурами, підконтрольними міськраді. Так, у червні в "Золотих воротах" був відкритий розрахунковий рахунок Харківського міського благодійного фонду "Заповіт", на який у ході благодійного марафону зі збору коштів на закупівлю медобладнання для неонатального центру пропонувалося переказувати гроші; у листопаді банк відкрив кредитний договір на 2,5 млн грн. міському комунальному підприємству "Харківкомуночиствод" для погашення заборгованості за електроенергію.

За інформацією видання "Наші гроші", у 2012 р. підприємства, пов’язані з родиною Добкіних, виграли ряд тендерів на державні закупівлі. У квітні ДП "Харківський облавтодор" за 147,22 млн грн. придбало у ТОВ "Реал-НП" автомобільне паливо і бітум, а КП "Тролейбусне депо №3" взяло кредит у розмірі 17 млн грн. у ПАТ "Банк Золоті Ворота" під 17% річних. У травні КРП "Протизсувне управління" уклало угоду на берегоукріплювальні роботи на суму 6,85 млн грн. на території, що передана в користування ТОВ "Горизонт", до складу засновників якого до 2008 р. входив Михайло Добкін. У липні ДП "Харківський облавтодор" знов купило паливо у ТОВ "Реал-НП" на 116 млн грн.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Михайло Добкін є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою та службовим становищем на користь приватних бізнес-інтересів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.