Льовочкін
Сергій Володимирович
Опозиційний Блок
список №12
Народився 17 липня 1972 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, благодійна організація "Фонд Сергія Льовочкіна "Нова Україна", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 12.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2012 р. Льовочкін Сергій Володимирович задекларував 11,979 млн грн. річного доходу, 3,14 млн грн. на банківських рахунках і 119,974 млн грн. у цінних паперах, з яких абсолютна більшість – за кордоном. У той же час у 2013 р., перебуваючи на посаді голови Адміністрації Президента, Сергій Льовочкін < http://www.rbc.ua/rus/news/economic/v-strukture-mediagruppy-inter-20-prinadlezhit-kompaniyam-07022013172200>купив 20% акцій телеканалу «Інтер» Валерія Хорошковського (інші 80% викупив Дмитро Фірташ), що від загальної суми становило 500 млн доларів США. Крім того, що сума значно перевищує вартість усього задекларованого чиновником майна, підозрілою видається наявність такої кількості грошей у людини, яка, згідно з даними довідника «Офіційна Україна сьогодні», з 2000 року працювала винятково на державній службі.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Сергій Льовочкін є фігурантом антикорупційного розслідування щодо незаконного збагачення.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.