Мірошниченко
Юрій Романович
Опозиційний Блок
список №20
Народився 3 лютого 1970 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в смт Чабани Києво-Святошинського району Київської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 20.
Чорний список

Голосування за диктатуру!

Зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян ( №3879)
* Написав заяву з проханням змінити результати голосування 16 вересня

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

Так, у журналістському розслідуванні "Газети 2000" повідомлялося про можливу причетність Мірошниченка Юрія Романовича до приватизації земельних ділянок на березі Голубого озера в Обухівському районі Київської області. Аналогічна інформація повідомлялася також у сюжеті програми "Гроші". Пізніше журналісти "Газети 2000" повідомили, що законність виділення земельних ділянок в затоці Голубого озера перевірялася прокуратурою. У відповідь на заяву учасників одного з місцевих садових товариств, територію якого було відчужено, прокурор Київською області повідомив, що відчужені ділянки взагалі підлягають передачі у приватну власність. Тим не менше, у лютому 2011 р. Обухівський райсуд залишив позов прокуратури без розгляду.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Юрій Мірошниченко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо привласнення земельних ресурсів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.