Коваль
Олександр Іванович
Опозиційний Блок
список №29
Народився 27 грудня 1959 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Павлоград Дніпропетровської області, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 29.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

Як йдеться у повідомленні КРУ «Про результати проведення перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Свердловантрацит» за 2007 рік – I квартал 2008 року», Коваля Олександра Івановича звільнили з посади директора ДП «Свердловантрацит» за неефективне використання коштів підприємства, відступлення від майнових прав на борги інших підприємств на користь ДП «Свердловантрацит», неодноразові порушення на тендерних закупівлях та зловживання службовим становищем.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Олександр Коваль є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.