Волков
Олександр Анатолійович
ПАРТІЯ "СИЛЬНА УКРАЇНА"
список №9
Народився 29 березня 1964 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 9.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2014 р. Олександр Анатолійович Волков обіймав посаду голови Федераціїї баскетболу України і займався підготовкою до турніру Євробаскет-2015. У рамках підготовки зокрема здійснювалось будівництво спортивного комплексу "Київ-Арена", яке довірили компанії "ДеВіжн" Дмитра Буряка. За інформацією сайту "Чемпіон", це рішення є сумнівним, оскільки Дмитро Буряк пов’язаний з Олександром Волковим, а компанії-забудовнику було запропоновано пільгові умови: безвідсотковий довгостроковий державний кредит на 75% вартості робіт і право забудовника самостійно складати кошторис. Крім того, за інформацією видання "Дзеркало тижня", для спортивного комплексу "Київ-Арена" було обрано місце, що не відповідає міжнародній практиці розташування спортивних майданчиків, через що "Укрміськбудекспертиза" була змушена відкликати нібито сфальсифіковану експертизу проекту, на підставі якої і був виданий ордер на будівництво арени.


Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Олександр Волков є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем та ухвалення рішення за умови конфлікту інтересів.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.