Лукашук
Олег Григорович
БАТЬКІВЩИНА
список №50
Народився 1 червня 1951 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 50.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Лукашук Олег Григорович, як стверджувалось у ЗМІ, активно лобіював прийняття закону про державні закупівлі, яким передбачалось створення Тендерної палати України. У 2005-2006 роках він обіймав посаду віце-президента цього органу. Згідно із оціночним звітом Групи держав-членів Ради Європи проти корупції (GRECO) 2007 р., "народні депутати України мають вплив на всі ці органи, і більше того, Тендерна палата є неурядовою організацією, яка не підпадає під вимоги контролю і прозорості, що застосовуються до державних органів".

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.