Декларації депутатів Святошина: автолюбитель Пабат та бідні УДАРівці

Двоє депутатів Святошина - УДАРівці Віктор Білич та Богдан Колодій, який раніше представляв Партію регіонів, - взагалі не подали декларацій для оприлюднення на сайті Київради.

Знаково, що рішенням Київради переважно зневажили представники більшості - УДАРу.

Але з-поміж інших 5-ти мажоритарників Святошина, які таки оприлюднили свої декларації, найбагатшим однозначно є позафракційний екс-ГАКівець Олександр Пабат.

У нього, як виявилося, статків більше, аніж в інших чотирьох депутатів району разом узятих.

Безымянный

Більше того, Пабат виділяється не лише на тлі депутатів району, а з-поміж усіх депутатів Київради. У нього найбільший автопарк.

Дохід сім’ї Пабата “не дотягнув” до мільйона гривень. Як засвідчують дані декларації, дружина Пабата Іванна заробляє вдвічі більше, ніж він. Жінка за 2014 рік отримала понад півмільйона доходу. Решта, дещо більше 200 тисяч, - дохід Пабата. Загалом, із 2008 р. сукупний дохід сім’ї Пабатів зріс більш, ніж у десять разів - тоді, будучи кандидатом у президенти, він задекларував всього 68,5 тис. грн, з яких власного доходу - 245 грн 62 коп.

Джерело основого доходу як для самого декларанта, так і для його дружини - підприємницька діяльність. Цікаво, що частки у статутному капіталі підприємств у самого Пабата із декларації за 2014 р. зникли, але прибуток навіть зріс на 24 тис. грн - до 168 тис. грн. Натомість у 2008 р. частка у підприємствах на суму 679,3 тис. грн доходів не приносила.

Сім’я Пабатів задекларувала у 2014 році 5 квартир та 6 земельних ділянок.

Коли Пабат балотувався в президенти у 2010 році, згідно з його декларацією, у нього теж був чималий автопарк і два гаражі загальною площею близько 100 м2. Щоправда, статки були значно меншими.

У 2011-му попри порівняно низькі доходи з’явилося 12 земельних ділянок та 4 квартири. Квартири у 2014 році залишилися, а от земельних ділянок стало удвічі менше.

У 2011 році на весь автопарк Пабат мав, якщо вірити декларації лише 1 гараж загальною площею близько 35 м2.  

Щодо інших депутатів Святошина - їхні задекларовані статки значно менші.

Депутатка Київради Вікторія Муха - помічниця нардепа Олександра Третякова, який пройшов до парламенту як мажоритарник Святошинського району.

Зарплатня за рік у Мухи склала неповних 33 тис. грн. Решта коштів, дещо більше 9 тисяч, - страхові виплати. Такі скромні статки все ж не завадили депутатці мати свою машину Субару Імпреза.

У депутатки також є квартира площею близько 40 м2.

Інша депутатка Київради з команди Третякова, Наталя Чумакова заробила майже стільки ж, скільки й Муха. Менше тисячі гривень Чумакова отримала як відсотки. У банку в неї близько 8,5 тисяч грн.

Ані місця своєї роботи, ані житла в декларації депутатка не зазначила, в результаті потрапивши разом із ще одним УДАРівцем  Андрієм Березовським до списку безхатьків Київради.

Весь задекларований дохід Березовського - менше 41 тисячі грн.  При тому, що він не має житла і заробляє, якщо вірити написаному, дуже мало, депутат задекларував хоча б авто - Деу Ланос.

УДАРівець Березовський, як і позафракційний Пабат, потрапили до прогульників Київради.

Найбідніший депутат Святошина - Віктор Пишняк. Замість реального місця роботи Пишняк у декларації написав, що є депутатом Київради.

За рік він заробив менше 20 тисяч, а його дружина Катерина Баленко - не заробила і 15 тисяч. При цьому депутат має машину Мазду CX-7. На Пишнякові також значиться квартира загальною площею дещо менше 100 м2 та майже гектар землі.

Громадський рух ЧЕСНО запрошує долучитися до моніторингу діяльності депутатів Київради активістів столиці ([email protected]).

Автори: Ірина Федорів, регіональна координаторка громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]