Рух ЧЕСНО виграв суд у екснардепки Вікторії Пташник

Фото: Рух ЧЕСНО виграв суд у екснардепки Вікторії Пташник

15 квітня Рух ЧЕСНО отримав повний текст рішення апеляційної інстанції, яке стосується позову екснардепки Вікторії Пташник до громадської організації.

“У позові Пташник Вікторії Юріївни до громадської організації “Рух ЧЕСНО” про захист честі, гідності і ділової репутації відмовити”, — йдеться у рішенні суду, яке набрало законної сили.

З позовом до Руху ЧЕСНО Вікторія Пташник звернулася у червні 2020 року. Екснардепка вимагала визнати недостовірною та такою, що порочить особисті немайнові права Пташник В. Ю., ось цю цитату з публікації Руху ЧЕСНО:

“Протягом лютого-березня 2020 року на агітацію Пташник лише на її офіційній передвиборчій сторінці було витрачено щонайменше 1679 доларів, а на агітацію за Світличну не менше, ніж 6384 долари на 6 різних сторінках. Однак цих витрат в остаточних фінансових звітах кандидаток не відображено”.

Крім того, Пташник вимагала заборонити Руху ЧЕСНО поширювати цю інформацію на телебаченні та в інших ЗМІ і спростувати її шляхом розміщення рішення суду на сайті та на сторінці громадської організації у Facebook.

Колегія суддів своїм рішенням підтверджує той факт, на якому наголосив Рух ЧЕСНО, що у договорі з додатками, які надала Пташник, дійсно не було деталізації понесених витрат на рекламу в мережі Facebook.

Суд у своєму рішенні наголосив на тому, що інформація про витрати виборчого фонду становила інтерес та є суспільно важливою, і відзначив, що позивачка не змогла довести, що ця інформація була спрямована на приниження її честі та гідності.

Адвокатесою Руху ЧЕСНО у цій справі була Віра Крат.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО також виграв судовий позов, який подав ексмер Ірпеня, фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк. Він вимагав спростувати матеріал Руху ЧЕСНО “Нові обличчя” — загроза для Києва та Київщини”, а також те, що він був протеже ексрегіонала Петра Мельника. Правовий супровід у цій справі надавала Галина Чижик.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]