Слов’янськ заходить в літо без бюджету-2021

Фото: Слов’янськ заходить в літо без бюджету-2021

У міській раді Слов’янської громади, що на Донеччині, вже п’ятий місяць не можуть прийняти бюджет. Це пов’язано з тим, що три партії, представлені у міськраді — ОПЗЖ, “Наш край” та Партія миру і розвитку — створили опозиційну до міського голови Вадима Ляха коаліцію. Це явище характерне для низки рад за різних каденцій, де проти мера вдається зібрати депутатську більшість. Конфлікт ради і мера блокує прийняття бюджету, а це може негативно впливати на розвиток громади. Ці три партії блокують розгляд бюджету та кілька разів ініціювали висловлення недовіри міському голові. 

Наразі Слов’янська громада може фінансувати з місцевого бюджету лише захищені статті — виплату зарплат працівникам комунальних установ та оплату комунальних послуг. Проте не може фінансувати капітальні видатки — ремонти доріг чи вулиць, реконструкцію будівель шкіл чи медзакладів, нові проєкти у громаді. Рух ЧЕСНО проаналізував програми партій, що входять у антимерівську коаліцію — більшість обіцянок, які ці партії давали мешканцям, неможливо виконати через не прийнятий бюджет.

Слов’янськ наразі єдина громада в Україні, яка досі не прийняла бюджету на 2021 рік. Станом на кінець квітня міськрада так і не змогла розглянути та прийняти кошторис міста. Пов’язано це із політичною кризою в місті — після другого туру виборів мера Слов’янська, де переміг Вадим Лях, у раді утворилась опозиційна до нього більшість у складі депутатів із фракцій ОПЗЖ, “Нашого краю” та Партії миру і розвитку. Список останньої, до речі, на виборах очолила скандальна колишня очільниця Слов’янська Неля Штепа. У 2014 році її арештували і судили за посягання на територіальну цілісність України.

Сумарно в опозиційної коаліції 23 мандати у раді із 38. Мета коаліції — усунути голову громади Ляха, проте для цього не вистачає три депутатські голоси. Рух ЧЕСНО в лютому 2021 року писав про те, що у Слов’янську бюджет громади так і не прийнятий через блокування голосування за нього саме членами опозиційної більшості депутатів ради. Станом на кінець травня ситуація у громаді так і не змінилась — бюджет міста досі не прийнятий. 

Бюджетна комісія з кінця січня до квітня засідала чотири рази. Варто зазначити, що до бюджетної комісії Слов’янської міськради входить вісім депутатів. Очолює її Лариса Парінова (ОПЗЖ). Окрім неї, до комісії входить ще чотири депутати від цієї партії, тобто ОПЗЖ має більшість голосів у цій комісії. Голосування цієї більшості простежується у всіх голосуваннях на засіданнях комісії. До прикладу, згідно із протоколом бюджетної комісії від 28 січня 2021 року, її члени хотіли рекомендувати розгляд проєкту бюджету на 2021 рік під час позачергової сесії ради. За таке рішення проголосувало три члени комісії, утримались п’ятеро. Таким чином, бюджет не потрапив на розгляд сесії ради. 

Уже 15 березня на засіданні бюджетної комісії п’ять її членів проголосували за те, щоб рекомендувати до розгляду на пленарному засіданні міськради бюджет Слов’янської громади на 2021 рік. Остання сесія ради відбулася 12 квітня, проте питання про бюджет громади на 2021 рік не було включено до порядку денного цього засідання. Натомість представники опозиційної коаліції винесли на сесію ради питання про висловлення недовіри Вадиму Ляху — на засіданні виступили голови усіх трьох фракцій.

На своїй прес-конференції 14 квітня голова громади Вадим Лях підтвердив, що бюджет громади прийнятий не був.

Відсутність прийнятого бюджету громади означає, що вже п’ять місяців у Слов’янську не проводяться жодні роботи із розвитку громади — фактично зараз лише підтримується її існування. Про це каже експерт громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети” Микола Орлов: 

“ОМС може опинитись в такій ситуації, що місцевий бюджет не прийнято. Ситуація не з приємних, але громада не спиниться повністю через це. Із особливостей, які є зараз: Слов’янська громада утворена минулого року, тому на основі бюджету міста Слов’янська 2020 року можна виділяти не більше 1/12 від минулорічного бюджету на так звані захищені статті — заробітні плати, комунальні платежі”. 

“Як це працює: виконком громади може приймати рішення про тимчасовий порядок фінансування видатків з бюджету. Це їм дозволяє 79-та стаття Бюджетного кодексу України і постанова Кабміну № 228. Тому, якщо виконком у Слов’янській громаді працюючий, такі рішення можуть прийматись, проте у сумі, не більшій 1/12 бюджету минулого року на місяць. Наскільки мені відомо, Слов’янська міськрада так і робить. Але це стосується лише захищених статей, а не капітальних робіт — ремонтів, будівництв або реконструкцій”, — додає Орлов.

Програми партій, що входять до опозиційної до мера коаліції

Блокування прийняття бюджету громади та політична криза у Слов’янську в першу чергу позначаться на її мешканцях — а це понад 116 тис. осіб. Крім того, партії, представлені у раді, ідучи на місцеві вибори, давали мешканцям громади певні обіцянки, які не можуть здійснити через відсутність фінансування. Рух ЧЕСНО проаналізував програми трьох партій, що представляють опозиційну більшість у Слов’янській міській раді — ОПЗЖ, “Нашого краю” та Партії миру і розвитку, та визначив ключові обіцянки, які наразі не виконуються. 

ОПЗЖ у раді представлена 14 депутатами. Передвиборча програма партії однакова для всіх громад Донецької області. Обіцянки, які партія дає у програмі, стосуються повноважень органів як місцевої, так і центральної влади. Зокрема, у програмі йдеться про те, що ОПЗЖ боротиметься за зниження тарифів та вирішуватиме мовні питання, що є повноваженням Верховної Ради. На місцевому рівні ОПЗЖ обіцяє ремонт доріг та мостів, утеплення будинків і благоустрій територій, реновацію мереж, будівництво і розвиток закладів освіти та медицини, залучення інвестицій у громаду та підтримку місцевого бізнесу.

Курйозними, на фоні політичної кризи у громаді та неприйняття бюджету на 2021 рік, є обіцянки щодо захисту інтересів громадян при розробці місцевих бюджетів, доплат працівникам освіти та соціальної сфери і запровадження місцевих субсидій на комунальні послуги. 

Партія миру і розвитку та миру на чолі з Нелею Штепою у своїй програмі теж обіцяє “направити адміністративні та фінансові ресурси” на розвиток громади: будівництво і ремонт доріг, поліпшення ситуації у сфері ЖКГ, обладнання освітлення у приватних секторах міста та розвиток комунального транспорту.

У програмі партії є кілька обіцянок, що прямо передбачають виділення коштів із місцевого бюджету для мешканців — до прикладу, підтримка програми пільгових ліків мешканцям або закупівля обладнання для медичних закладів. У сфері освіти партія обіцяє фінансове заохочення і стимулювання учнів та вчителів, що досягли високих результатів у навчальному процесі або впроваджують нові методики навчання. У сфері культури — технічне оснащення музеїв та будинків культури.

Програма партії “Наш край” містить більш загальні обіцянки, проте серед них є кілька цілком конкретизованих. Зокрема, партія обіцяє розробку адресних програм, що передбачать допомогу соціально незахищеним верствам населення, запровадження практики роздільного збору сміття — закупівлю відповідної техніки, контейнерів та обладнання майданчиків для збору сміття. Також “Наш край” обіцяє ініціювати побудову сміттєпереробного заводу. 

Варто зазначити, що практично всі обіцянки партій, які вони дають виборцям, потребують фінансування з місцевих бюджетів. Більшість із тих, що давали партії мешканцям Слов’янської громади, — це капітальні роботи, які закладаються у бюджеті розвитку. Саме тому опозиційна до Вадима Ляха більшість у Слов’янській міській раді, блокуючи прийняття місцевого бюджету, перш за все унеможливлює виконання власних обіцянок, які давала мешканцям на виборах у жовтні минулого року.

Ситуація, яка складається зараз, може призвести до ще більшої політичної кризи у громаді, переконаний Микола Орлов — експерт громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети”. 

“Фактично Слов’янська громада зараз в заручниках цієї політичної кризи — виконком може у такому, як зараз, форматі фінансувати роботу структурних підрозділів, а от великі проєкти не робитимуться без затвердження бюджету розвитку. Неприйняття бюджету розвитку — це неможливість робити капітальні видатки, — стверджує Микола Орлов. — Без капітальних видатків громада не розвиватиметься, а просто існуватиме. Це може мати значні політичні наслідки, адже мешканці громади просто не побачать результатів роботи влади”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]