Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Штепа Неля Ігорівна
Фото: Штепа Неля

Штепа Неля Ігорівна

Рік народження: 1962

Опис політика

У 2021 Орджонікідзевський райсуд Харкова вже двічі  20 січня та 1 квітня  обирав колишній міській голові Слов’янська запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 

У 2020 балотувалась на посаду міського голови Слов'янська, не була обрана, але "Партія Миру та Розвитку", від якої Штепа йшла першим номером в міську раду набрала  13,16%, що дозволило Штепі стати депутатом.

У 2020 на вулицях Слов'янська на Донеччині з'явилися білборди, на яких зображені Штепа та текст російською мовою, співзвучний з назвою політичної партії "Партія Миру та Розвитку".

Кандидатка у народні депутати від партії "Опозиційна платформа – За життя" на парламентських виборах 2019 року, № 74 у списку.

У жовтні 2019 року Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі ексмера Слов'янська. Штепа за рішенням ЄСПЛ отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

За час розгляду справи Штепи змінили 5 районних судів і 11 складів суду. Розгляд справи постійно затягується, а Штепі не могли обрати новий запобіжний захід протягом трьох років.

Наприкінці жовтня 2014 року прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт, де просила для Штепи довічного терміну. 20 вересня 2017 року суд змінив запобіжний захід — тримання під вартою — і випустив Штепу під домашній арешт.

Штепу затримали 11 липня 2014 року за підозрою у сепаратизмі. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожував довічний термін ув'язнення.

12 квітня 2014 року, коли у місто зайшли бойовики та російські військові, Штепа, не приховуючи, раділа цьому. Вона переконувала всіх жителів міста, присутніх біля захопленого міськвідділу міліції, що це "наші, донецькі хлопці". Обласне управління СБУ відкрило кримінальне провадження проти Нелі Штепи за сепаратизм.

У 2012 під час апаратної наради назвала журналістів телебачення і газет — «працівниками древньої професії…».

На одному із засідань у 2011 році Неля Штепа обізвала журналістку під час виступу нецензурним словом. Пізніше, виправдовуючись, вона говорила, що кликала тоді електрика "Саню". 

З 31 жовтня 2010 року по 9 липня 2014 року – мер Слов'янська.

У жовтні 2009 року стала головою наглядової ради регіонального благодійного фонду "Поспішайте робити добро".

З лютого по грудень 2007 року була радником віцепрем'єр-міністра в Секретаріаті Кабінету Міністрів України. Їй присвоєно 7-й ранг державного службовця.

У травні 2006 року призначена на позицію комерційного директора в Державному підприємстві "Науково-дослідний інститут високих напруг".

У 1990 році працювала начальником відділу збуту на взуттєвій фабриці, а в 1995 – стала директором з комерції цієї фабрики, потім в Артемівському машинобудівному завод та ТОВ "Енергоальянс"

З 1987-1989 членство в КПРС та адміністративні посади в партії. Була другим секретарем Артемівського райкому комсомолу. 

З 1984 по 1987 рік Неля Штепа викладала математику та фізику школі та обіймала адміністративні посади: завуч з навчальної роботи та директор школи. 

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу