За фактом підкупу виборців в окрузі, за якиму обирався Артем Семенюк, порушили кримінальну справу

За фактом підкупу виборців у 204 виборчому окрузі, нардепом від якого став пасинок голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва Артем Семенюк, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив у мережі Facebook Руслан Панчишин, екс-мер Новодністровська та суперник Артема Семенюка на парламентських виборах 2012 року у 204 виборчому округу (Хотинський, Кельменецький, Сокирянський та Заставнівський райони Чернівецької області).

«Сокирянським РВ УМВС в Чернівецькій області відкрито кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в 204 виборчому окрузі», пише Панчишин. «Сьогодні я звернуся до Генерального прокурора України Махніцкого О.І., з тим, щоб він взяв це кримінальне провадження на особистий контроль і направив в Чернівецьку область слідчо-оперативну групу для розслідування даної кримінальної справи. Оскільки потрібно провести великий об’єм слідчих дій і опитати колишніх високопосадовців таких як: екс-губернатор Папієв М.М. (основний підозрюваний) який діяв в інтересах свого родича Семенюка А., колишніх голів Сокирянської, Кельменецької, Хотинської, Заставнівської РДА та інших посадових осіб».

«За результатами перевірки 13 лютого 204 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження № 12014260140000136 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 157 ч. 1 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії вбо комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача)», — йдеться у листі першого заступника начальника Сокирянського УМВС.

 

Згідно із Кримінальним кодексом, стаття «тягне» на штраф від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Панчишин закликав до громадських активістів і небайдужих громадян долучитися до розслідування даної кримінальної справи, а саме надати йому будь-яку відому інформацію з приводу підкупу виборців по всій Чернівецькій області.

Нагадаємо, Артем Семенюк за час виборчої кампанії у 2012 році фігурував як злісний порушник виборчого законодавства у матеріалах моніторингів Громадської мережі «ОПОРА» та Громадського Руху «ЧЕСНО». Зокрема, згідно з даними Чеснометра Артем Семенюк не відповідає критерію «непричетність до корупційних дій»: за нього агітували священики в церквах та голови райдержадміністрацій, його агітматеріали розміщували у адмінбудівлях та в громадському траспорті, а у день виборів агітаторами стали навіть сільські голови, які робили це прямо на вході до виборчих дільниць.

У Парламенті VII скликання Семенюк прославився своїм кнопкодавством та приховуванням декларації про доходи та майно та побиттям свободівки Ірини Сех. За даними Руху ЧЕСНО, Семенюк також приховав від громадськості списки помічників, приймалень та детальну біографію.

Під час масових протестів в Україні Артем Семенюк голосував за «диктаторські закони», прийняті 16 січня 204 року.

Вадим Міський
CitizenJournal.info ©


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]