Чернівецька міська рада: третина депутатів може втратити мандат

17 депутатів Чернівецької міськради у 2014 році прогуляли за один рік понад 50% засідань сесій або постійних комісій.

Згідно статті 37-ої Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату.

Ось ті, що пропустили понад 50% сесій Ради (клікніть на графіку, щоб збільшти).
 



Щодо засідань комісій, то ситуація у Чернівецькій раді значно гірша. За результатами моніторингу, майже 2 десятки депутатів – кандидати на виліт (клікніть на графіку, щоб збільшти).


 



"Робота в комісіях – дуже важлива. Саме комісії пропрацьовують проекти рішень, які у подальшому депутати розглядають на сесіях. Відсутність депутатів на комісіях позбавляє їх можливості впливати на процес підготовки рішень, які можуть суперечити інтересам громади. Відповідно відсутнійдепутат не може відстоювати інтерес виборців. Іноді комісії можуть не мати кворуму, аби підтримати навіть потрібні гроомаді проекти рішень," – зазначає Андрій Круглашов, координатор Громадського руху ЧЕСНО.

"Якщо депутати не ходять на засідання комісій, а приходять лише на сесії, то їх можна порівняти зі студентами, які не ходять на пари, не працюють протягом семестру, а приходять на сесію й намагаються хоч якось здати свій пердмет. Депутати на сесіях не пропрацьовують рішень, за які голосують," – наголошує Круглашов.



Місцевий учасник руху ЧЕСНО Андрій Кучуран наголосив, що восени на місцевих виборах мешканці Чернівців мають зробити свій відповідлаьний вибір:

"Я переконаний, що виборці повинні знати, хто і як працював у раді. Це допоможе їм визначитись. Цікаво, чи депутати, які не ходять на сесії та комісії, будуть балотуватися цього року. Рух ЧЕСНО в Чернівцях зробить детальний аналіз та опублікує його найближчим часом".

Окрім тих, хто є кандидатом на виліт, в Чернівецькій раді є десятки прогульників. Це ті, хто були відсутні від 25 до 50% сесій чи засідань комісії.
 



Ще одним показником у роботі депутатів ради є депутатські запити. За 4,5 роки роботи 60 депутатів написали лише 7 депутатських запитів (для збільшення документу – клікніть на зображення).
 



Для порівняння, у Київраді менше ніж за рік роботи написали більше 800 запитів.
 


Але зміст депутатських запитів засвідчує, що місцеві урядники не розуміють різниці між депутатським зверненням та запитом. Вони виносять на розгляд депутатського корпусу ті питання, які можна вирішити в межах депутатського запиту.

Причини, на думку експерта, у відсутності відповідної освіти.

"Це все від малограмотності. Депутати не хочуть працювати реально, а переслати питання на найвищий рівень, щоб потім сказати виборцям: я для вас все зробив, що міг. Я переконаний, що треба було провести навчання для депутатів та їхніх помічників. Але це треба не лише для Київради", – наголошує Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства.

"Партійні середовища повинні готувати свої кадри. Але в Україні така культура відсутня. Академія держуправління маленька і неадекватна система. Тому така реальність – від малограмотності," – додає Ткачук.

Громадський рух ЧЕСНО вдячний Чернівецькій міській раді за офіційну відповідь на звернення, в якій дані були систематизовані належним чином.

Ірина Федорів, регіональний координатор громадського Руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]