Голова Калинівської райради: як купити Мазду, коли немає грошей?

Фото: Голова Калинівської райради: як купити Мазду, коли немає грошей?

Голова Калинівської райради Поліщук - колишній міліціянт. Свого часу керував УМВС у Вінницькій області. Тепер розпоряджається районним бюджетом громади.

Дружина чиновника придбала авто Mazda при тому, що в сім'ї не було достатньо грошей. Ауді А6 Поліщук подарував власному сину, але забув це зазначити в декларації.

Нову Мазду 2016 року випуску сім'я Поліщуків згідно декларації за 2016 рік  придбала за 519 000  гривень.

Фото: vn.depo.ua

 

На кінець 2015  року у родини Поліщуків  було  222 000 гривень заощаджень. Разом з дружиною вони  за 2016 рік заробили всього 211 822 грн. Тобто, якби сім'я нічого не їла і не платила комунальні, усього б накопичили разом всього близько 432 000 грн. Фактично сім'ї не вистачило близько 90 тисяч для придбання авто.

Старший Поліщук каже, що це машина сина, яку просто  оформили на дружину і що куплена вона на подаровані сину на весілля гроші:

 

Це мій женився син і він взяв оформив на дружину цю мазду ...Вона зацепила і він її продав. Це були гроші їхні практично, вони мене не запитали. Вони купили, покатались і щось хотять по житлу рішати ...то таке.

 

Щодо сина голови райради - Володимира Поліщука,  який працює начальником відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУ НП У Вінницькій області  і також є декларантом, то в його декларації за 2016 не вказано ні грошовий весільний подарунок ні позика батьку, за яку нібито було придбано автомобіль.

До речі, у 2015 Поліщук молодший ще жив сам, про що свідчить прочерк у розділі відомостей про члени родини декларації за 2015 рік.Тобто одружився він у 2016  і відповідно  у цьому ж році отримав подарунок на весілля.

Про весільні гроші дізнатись не вдалось. Серед додаткових доходів за 2016 рік у декларації Поліщука-молодшого тільки державна премія від президента та виграш у спортлото. Він розповідає, що людина не азартна і що просто пощастило, а ось премію в галузі науки і техніки розділив з ще одним колегою:

 

Так, виграв державну премію, це була державна премія за досягнення у науці і техниці від Президента України, тема роботи: "Розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням вибухових пристроїв та об’єктів, перероблених у вогнепальну зброю.

 

Також у  декларації за 2015  у голови  Калинівської райради вказаний транспортний засіб Ауді А6 2010 року випуску вартістю 420 тисяч гривень. А  ось у 2016 році авто вартістю майже півмільйона з декларації зникає, причому у видатках та правочинах ніяких продажів та відчуджень транспортного засобу не вказано. Голова райради каже, що авто  просто віддав сину:

 

Дивіться...я її сину, скажім так, подарував. Але він поїздив, підженився і він бере собі машину, а мені  назад  її віддав.

 

У свою чергу, син Василя Поліщука - , підтверджує, що купив  батька авто:

 

У 2010 році, коли батько пішов на пенсію за виплаченеє вихідне пособіє, він купив машину, а вже потім у 2015-му чи 2016-му, я не помню, ну я її купив, ну вона стала моя…

 

Громадський рух ЧЕСНО звернеться до НАЗК щодо повної перевірки декларації  Василя Поліщука.

Нагадаємо, ЧЕСНО дослідило декларацію голови Козятинської райради. У чиновника пропали бізнес та гроші дружини. Також рух ЧЕСНО проаналізував декларації депутатів міськради та виявив найбільших лендлордів, автолюбителів та позчальників.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]