У декларації голови Козятинської райради пропали гроші і бізнес дружини

Фото: У декларації голови Козятинської райради пропали гроші і бізнес дружини

У Козятинському суді Вінницької області розглядають справу про вчинення головою Козятинської районної ради адміністративного корупційного порушення. 

Про це свідчить постанова від 12 жовтня 2017 року. ​

 

Особі, яка вчинила адміністративне правопорушення загрожує штраф від 5100 до 8500 грн (згідно ст. 172-4 ч.2 КуПаП), - пояснює прокурор Калинівської місцевої прокуратури Анатолій Козуб санкцію за вчинення чиновником адміністративного корупційного порушення.

 

Голова Козятинської райради Віктор Слободянюк, який на виборах у районну раду йшов першим номером від “Аграрної партії”, вважає, що його декларація заповнена правильно:

 

Ну, пожалуйста вона на сайті оприлюднена ...моніторте…

 

Щодо невідповідностей у декларації, голова районної ради вважає, що їх немає:

 

Не може такого бути. Це… її моніторять вже хто як може значить... цю декларацію. Не може бути такого. Все має бути.

 

Посадовець резюмував, що вже не може більше говорити. Через кілька годин після розмови координатору Громадського руху ЧЕСНО з іншого номеру перетелефонувала людина, з голосом схожим на голос Віктора Слободянюка, яка відмовилась представитись:

 

Хто вам дав право займатись депутатами і всім остальним? Ви громадська організація і чого я вам маю давати відповіді? Ви дайте мені відповіді, де ви знаходитесь?

 

На прохання представитись чоловік відповів:

 

Я людина, громадянин України…Чого я маю декларувати? Я нічого не декларую… Немає чого до людей звонити і якісь там бульки пускати, поняла?

 

ЧЕСНО проаналізував дві декларації чиновника і виявив невідповідності. Згідно з декларацією за 2016 рік його дружина є власником двох фірм  СГ “Влад” та ТП “СОВВА”.

Але відповідно до інформації youcontrol, дружина голови районної ради володіє та є керівником сільськогосподарського підприємства “Золота нива”. У 2015 році ця фірма була вказана у декларації чиновника, а у 2016 він про неї “забув”.

Також  у декларації Віктора Слободянюка за 2015 рік вказано, що дружина володіє АЗС і кафе.

Але у 2016 році АЗС, яка за попередньою оцінкою коштувала 800 000 грн, з декларації зникла. А також змінилась площа кафе. Якщо у 2015 воно було розміром майже 150 кв.м, то у 2016 раптом стало 113 кв. м.

Варто зауважити, що у 2016 році згідно з декларацією голови районної ради, він та його родина не здійснювала ніяких суттєвих видатків та правочинів, тому, де зникла АЗС вартістю майже в мільйон - невідомо.

Також з декларації 2016 року у Віктора Слободянюка зникли усі готівкові і безготівкові кошти, які згідно з декларацією за 2015, були у нього на кінець року.

Ще з декларації зник вантажний автомобіль ГАЗ 2705 2006 року випуску.

А також змінив власника новенький "Порш Каєн" 2015 року випуску, спочатку він належав дружині голови райради, а потім став власністю його тещі - Ганни Ліканової.

Їй відповідно до реєстру нерухомості належить також приміщення друкарні, придбане у 2013 році.

Щодо бізнесу дружини, то її підприємство Торговий дом "СОВВА" продало Козятинській районній раді, якою керує її чоловік, у січні 2017 року 947 літрів скрапленого газу та 1473 літри бензину. Хоча у 2016 році АЗС дружини уже в декларації не вказано.

Громадський рух ЧЕСНО звернеться до НАЗК щодо повної перевірки декларації Віктора Слободянюка.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив рейтинг основних багатіїв та злидарів депутатів, а також визначив найбільших лендлордів та автолюбителів ради. Окрім цього, ЧЕСНО опублікував огляд депутатів від ВЄС, "Свободи", "Батьківщини" та інформацію про статки депутатів "Самопомочі".

Також оприлюднений аналіз розподілу головування у постійних комісіях міськради між БПП та ВЄС та надрукований аналіз роботи Вінницької міськради у 2016 році.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]