Депутати Вінницької міськради від “ВЄС”

Фото: Депутати Вінницької міськради  від “ВЄС”

До фракції "Вінницької Європейської Стратегії" у міськраді увійшли 20 депутатів: бізнес-партнери, головред газети, директори школи й заводу, байкер, військовий соціаліст та наймолодша депутатка ради.

Рух ЧЕСНО оприлюднив огляд того, як “ВЄС” та БПП “Солідарність” розподілили між собою головування в комісіях міськради.

“ВЄС”  має на додачу до трьох голів  із семи комісій, двох заступників голів комісій і чотирьох секретарів комісій. Фракція має представників у всіх комісіях, але найбільше представлена в земельній, бюджетній комісіях та комісії з питань ЖКГ.

У земельній комісії, наприклад, яку очолює “ВЄСівка” Антоніна Іващук, секретарює її однофракцієць Ігор Скоромний, і туди ж входять Олександр Чернега і Павло Задорожнюк.

Секретар комісії Ігор Скоромний -  директор приватного підприємства "Фірма" ЯСКО". Депутат Вінницької міської ради 6-го скликання, був обраний за списком партії "Совість України". У 7-ме скликання балотувався від “ВЄС”.

Фото: vmr.gov.ua

За інформацією “Наших грошей” у 2014 році вінницьке ПП "Фірма "ЯСКО" навесні була чи не єдиним конкурентом на тендерах з фірмою “WOG”. Сама ж "ЯСКО", за даними видання, з 2008 до 2014 року виграла тендерів на 54,87 млн грн, усі в Вінницькій області.

У 2009 році Ігор Скоромний за борги відсудив приміщення в банку “Дністер”.

Називає себе байкером, має у власності мотоцикл Honda Shadow (2008 року випуску).

Фото: autohouse.vn.ua

Член земельної комісії Павло Задрожнюк - фізична особа-підприємець, депутат міської ради 5-го, 6-го і 7-го скликань. У 2006 році обирався від БЮТ, у 2010 році був обраний за списком партії "Совість України", у 2015-му - від “ВЄС”.

Був членом земельної комісії і в шостому скликанні.

Фото: zadorojnyuk.narod.ru

Основний вид діяльності ФОПа Задорожнюка - “консультування з питань комерційної діяльності й керування”.

Будучи “бютівцем” у 2006 році Задорожнюк втрапив у скандал із місцевою журналісткою, намагаючись заборонити їй бути присутньою на засіданні земельної комісії.

У 2009 році Павло Задорожнюк, будучи головою спостережної ради ВО “Комунсервіс”, нагороджений нагороджений почесною грамотою облдержадміністрації та обласної ради з виплатою грошової винагороди з нагоди відзначення на Вінниччині 18-ї річниці Незалежності України.

У декларації за 2014 рік депутат вказав понад 900 тис. грн сукупного доходу, повністю від провадження підприємницької діяльності, автомобіль Toyota Highlander 2012 року випуску з об’ємом двигуна 3,5 л, зазначивши, що на утримання майна членів сім’ї (ділянка 2000 кв.м. і будинок 376,5 кв.м) витрачено понад 30 тис. грн.

На сайті геральдичного товариства серед особових гербів є герб вінничанина Павла Миколайовича Задорожнюка, гаслом на гербі якого є фраза “Познай себя”.

Фото: uht.org.ua

Член земельної комісії Олександр Чернега - директор департаменту державної служби "Геодезії, картографії і кадастру України". Був депутатом Вінницької районної ради 6-го скликання. Входив до фракції "Совість України" і був заступником голови постійної комісії районної ради з питань регулювання земельних ресурсів, агропромислового розвитку, раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища. За інформацією в ЗМІ, саме Чернега О. М. був зазначений, як особа відповідальна за друк всіх агітаційних матеріалів “ВЄС”.

Фото: vmr.gov.ua

“ВЄСівець” Чернега є помічником на платній основі нардепа 8-го скликання від БПП Дмитра Андрієвського.

Чернега є керівником вінницької районнної первинної організації “Всеукраїнської політичної партії - Екологія і соціальний захист”.

З восьми членів бюджетної комісії - троє “ВЄСівців”.

Секретар комісії Світлана Ярова і депутати Наталя Панчук та Володимир Васільєв.

Світлана Ярова - наймолодший депутат міськради (24 роки), юрисконсульт ПП "Женева–Плюс", колишня помічниця екс-депутата від “Партії регіонів” Наталії Гетце (зараз Наталія Рекута - дружина головного архітектора Вінниці Олександра Рекути). Голова Благодійного фонду "Талант-інвест".

Фото зі сторінки Світлани Ярової у Facebook

У міськраді стала заступницею голови фракції “ВЄС”​.

Ярова встигла попрацювати у Вінницькому міському суді, у Вінницькій обласній раді помічником депутата облради і прес-секретарем голови комісії із питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Наталя Панчук - голова квартального комітету "Димитрівський". Голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці.

Фото: vmr.gov.ua

Наталія Панчук у 2013 році нерезультативно позивалася до суду до вінницького журналіста Артема Фляжнікова зі скаргою на публікацію про її фальшивий диплом педуніверситету. Суд у повному обсязі відмовив Панчук у задоволенні позову.

Володимир Васільєв — радник керівництва ТОВ "АВІС". Депутат Вінницької міської ради трьох скликань. У 2010 році входив до фракції "Совість України". У 2015 році на виборах ішов від “ВЄС”, при чому на його окрузі від БПП "Солідарність" ішов генеральний директор ТОВ "АВІС" Сергій Зотов, який набрав 13% проти 29,4% Васільєва.

Фото: vmr.gov.ua

У 2009 році ТОВ “Авіс”, де нині працює радником депутат, було помічене в скиданні в річку Буг рідких промислових відходів.

У 2014 році Васільєв задекларував 52,4 тис. грн пенсії та майже 8 тис. грн доходу та придбання Ford Fiesta 2012 року випуску (1,2 л двигун) за 138 тис. грн.

У комісію з охорони здоров’я увійшли двоє “ВЄСівців” - заступник голови комісії Віктор Мацера та член комісії  Віктор Шеншин.

Віктор Мацера - бізнесмен, депутат Вінницької міської ради 6-го і 7-го скликання. У 2010 році був обраний за списком партії "Совість України", у 2015 - від “ВЄС”.

Фото: vmr.gov.ua

Віктор Мацера - ФОП, основним видом діяльності якого є “Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування”. Підприємець є засновником чи співзасновником ще кількох ТОВ - “Пітон”, “ТК Домострой”, “Укрбуггаз”.

Мацера, за інформацією видання “Наші гроші”, був одним з кредиторів (майже 2,5 млн грн) будівництва торговельного комплексу фірми Бориса Гройсмана “Юність”.

Віктор Шеншин -  радник генерального директора зовнішньоекономічної асоціації "Новосвіт". Депутат Вінницької міської ради 5-го 6-го та 7-го скликань. У 2010 році обраний від “Совісті України”, у 2015 році - від “ВЄС”.

Фото: vmr.gov.ua

Був помічником на громадських засадах народних депутатів-соціалістів у 4-му та 5-му скликаннях Верховної Ради - Івана Бокого та Івана Бондарчука відповідно.

Зауважимо, що Іван Бондарчук в липні був облитий зеленкою за те, що нібито намагався створити у Вінниці осередок партії скандального кума Путіна Віктора Медведчука.

На виборах Президента України в 2004 році Шеншин був довіреною особою кандидата Олександра Мороза.

З 2010 року - радник міського голови Володимира Гройсмана.

У декларації за 2014 рік Шеншин вказав майже 36 тис. грн сукупного доходу, з якого майже 16 тис. - дохід від викладацької діяльності і 795 грн - матеріальна допомога. У 2014 році придбав автомобіль Daewoo Lanos 2007 року випуску за 53847 грн, задекларував земельну ділянку, квартиру і гараж, не вказавши жодної копійки витрат на утримання майна.

У 1971–1976 роках Шеншин працював помічником начальника політвідділу у Центрі підготовки космонавтів ім. Юрія Гагаріна.

Старший син Шеншина мешкає у Єкатеринбурзі (Росія), де служив льотчиком і демобілізувався. Невістка Шеншина працює у російських правоохоронних органах, онучка – стюардеса "Уральських авіаліній". В інтерв’ю на телебаченні сказав, що “не розуміє війни, як може воювати брат з братом”. Співзасновник Вінницького обласного товариства сприяння розвитку україно-російських економічних, науково-технічних та культурних зв’язків “Україна - Росія” (ГО “Товариство “Україна - Росія”). За інформацією ЗМІ, Шеншин входить до ГО “Спілка ветеранів комсомолу Вінниччини”.

У комісію з питань ЖКГ від “ВЄС”, яку очолює “ВЄСівець” Олександр Дан, увійшли її секретар Петро Бабій, Володимир Чорновол та Борис Гройсман.

Бабій Петро - член “Партії регіонів” з 2003 року. У 2008 році навчався в Одеському регіональному інституті держуправління за спеціальністю “Законотворча та нормотворча діяльність”.

Фото: vmr.gov.ua

У 2010 році був обраний від “Партії регіонів” по мажоритарці депутатом Вінницької міської ради 6 скликання, де систематично прогулював. У 2015 році обраний до міськради від ВЄС.

Згідно з даними на сайті ЦВК, Петро Бабій - директор ТОВ “Універсал-3”, яке спеціалізується на наданні в оренду й експлуатації власного чи орендованого нерухомого майна.

За інформацією в ЗМІ, брат Петра Бабія - Іван Бабій є власником  земельної ділянки 0,02 га за адресою вінницького ринку "Урожай" (вул. Пирогова,49), а також торгово-офісного комплексу площею 622 кв. м.

Петро Бабій є співзасновником братової промислово-торговельної фірми ТОВ “Алі Баба і Ко”.

Петра Бабія звинувачували в конфлікті інтересів при голосуванні за виділення земельної ділянки вінницького трамвайного депо братовій фірмі “Горизонт-буд”.

Справді, на засіданні 30 жовтня 2015 року у додатку до рішення міськради йдеться про затвердження землевідведення ТОВ “Горизонт-буд”.

На тому самому засіданні ТОВ “Горизонт-буд” отримала в оренду ділянку для будівництва житлового будинку терміном на 10 років.

Володимир Чорновол -  директор комунального унітарного підприємства "ЕкоВін", яке займається відловом тварин на вулицях міста та, за даними ЗМІ, підозрюється в негуманному поводженні з тваринами.

Фото: vmr.gov.ua

У 2014 році задекларував майже 108 тис. грн сукупного доходу, земельну ділянку площею 1000 кв. м. На утримання у власності автомобіля Mazda CX-7 (2007 року випуску, 2,3 л двигун), земельної ділянки (550 кв.м) та житлового будинку (120 кв. м) родини витрати становили 15 тис. грн.

До транспортної комісії увійшли Роман Андронійчук та Василь Терліковський.

Фото: vmr.gov.ua

Роман Андронійчук балотувався, будучи ФОПом. Згідно з інформацією на сайті Міністерства юстиції України, основний вид діяльності Андронійчука - надання в оренду й експлуатацію власної чи орендованої нерухомості.

У 2011-2013 роках – директор ТОВ "Поділлятрейдінвест-А". Андронійчук значиться як засновник ПП Беновен.

Депутат Василь Терліковський -  генеральний директор ПАТ "Маяк". Набрав найбільшу кількість голосів на єдиному у місті окрузі, де БПП "Солідарність" не виставив свого кандидата. Сергій Кармеліта, який претендував на проходження від БПП, був знятий вже після подання документів до ТВК. У попередній міській раді "Маяк" представляв інший директор — Петро Кузнецов, який обирався на мажоритарному окрузі в цьому ж районі.

Фото: vmr.gov.ua

До освітньої комісії входить я секретар депутат від “ВЄС” Володимир Малінін та депутат- “ВЄСівець” Олександр Парвадов.

Володимир Малінін -  директор ЗОШ I–III ступенів № 20, вчитель історії та правознавства, депутат міської ради 4-го, 5-го, 6-го і 7-го скликань. У 2006 році входив до фракції НСНУ, у 2010 році був обраний за списком партії "Совість України", у 2015 - від ВЄС.

За попередньої каденції у 6-му скликанні потрапив до списку прогульників за даними Громадського руху ЧЕСНО.

Фото зі сторінки загальноосвітньої школи №20 у ВКонтакте

Олександр Парвадов - пенсіонер. Депутат Вінницької міської ради 5-го, 6-го і 7-го скликань. Обирався від Компартії  у 2006 році, "Совісті України" - у 2010 році та “ВЄС” у 2015 році.

Фото: vmr.gov.ua

Парвадов був помічником у низки народних депутатів: у комуністів Віктора Петрова та Ігоря Алексєєва на платній основі, в НУ-НСівки Катерини Лук’янової на платній основі та в Сергія Кудлаєнка від БПП на громадських засадах.

У декларації за 2014 рік вказав понад 51 тис. грн сукупного доходу (пенсія), орендовану за 8,6 тис. грн квартиру площею 54 кв. м.

Заступником голови регламентної комісії є “ВЄСівець” Степан Бессолов - фізична особа-підприємець, головний редактор газет "Вінницькі реалії" і "Здоров’я – Події – Час", депутат міської ради “зі стажем” - вперше був обраний на виборах у 2002 році, вдруге  у 2006-му від НСНУ, тоді в 2010-му в складі “Совісті України” і в 2015-му роках уже в лавах “Вінницької європейської стратегії”.

Фото: vmr.gov.ua

У декларації майна та доходів за 2014 рік Бессолов вказав 624 тис. грн свого сукупного доходу, отриманих повністю від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив огляд депутатів Вінницької міськради від ВЄС та БПП, які очолили комісії. Також опублікований огляд депутатів від “Батьківщини” та “Свободи”. Окрім того, ЧЕСНО виявив прогульників Вінницької міської ради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]