“Свободівці” Вінницької міськради: політична династія Базелюків, медики та освітяни

Фото: “Свободівці” Вінницької міськради: політична династія Базелюків, медики та освітяни

“Свобода” очолила комісію з питань охорони здоров’я. На виборах 2015 року партія отримала 6 представників у міськраді. 

Вони розпорошилися по різних комісіях і навіть не спробували взяти відповідальність хоча б за один напрям роботи ради. 

Більше того, голова фракції “Свобода” Базелюк може мати конфлікт інтересів у комісії з питань промисловості та підприємництва.

Очолив на виборах список партії “Свобода” Володимир Базелюк - депутат міської ради попереднього скликання. Саме 2010 року його обрали головою міського партійного осередку “Свободи”.

Фото: vinitsa.info

Балотувався в народні депутати 2014 року. Йшов у списку “Свободи” під 80 номером, але згодом відмовився й пішов як самовисуванець у Вінницькому окрузі. Посів 4 місце, набравши майже 8,5%. У 2012 році теж балотувався в народні депутати, але як  висуванець від “Свободи”. Тоді змагався на окрузі з Петром Порошенком. Посів друге місце, набравши понад 9%.

У своїй декларації кандидат в нардепи вказав, що заробив понад 428 тис. грн як підприємець. Нерухомого майна політик не мав. Задекларував 2 автівки - Міцубіші Паджеро 2008 року випуску та Форд Фієста 2011 року випуску.

Окрім декларації за 2011 рік, є в доступі ще декларація за 2014 рік. Базелюк заробив разом з дружиною завдяки підприємницькій діяльності майже 2 млн грн.

У власності є земельна ділянка площею менше 8 соток. Також є будинок площею майже 237 кв. м. Гараж площею майже 40 кв. м. Міцубіші та Форд дружини залишилися, але в сім’ї з’явилося ще третє авто BMW X5 2011 року випуску.

На виборах 2015 року Базелюк очолив список “Свободи” до міськради. Також балотувався до облради, але у партійному рейтингу увійшов лише в третю десятку. У міськраді увійшов до складу комісії з питань промисловості та підприємництва. Тут депутат може мати, ймовірно, конфлікт інтересів, осільки його батько, як повідомляють ЗМІ, є директором мережі ВМ “Техніка”. Василь Базелюк теж балотувався до Вінницької міської ради. Він був помічником на громадських засадах у нардепів-“свободівців” Андрія Мохника та Олексія Фурмана.

Кілька років тому виконком Вінницької міської ради склав акт, що підприємець Василь Базелюк неналежним чином зайняв земельну ділянку по вул. Щорса і мав відшкодувати громаді понад 30 тис. грн.

Людмила Кондратюк - завполіклініки Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Перед виборами у ЗМІ писали про те, що правоохоронці начебто вручили Кондратюк підозру. Її нібито підозрювали в розтраті державних коштів у розмірі менше 40 тис. грн. Зі слів Кондратюк, колишня головна лікарка Тетяна Антонець змушувала підписувати табель відвідуваності й туди дописали прізвище людини, яка не мала права отримувати гроші. Кондратюк цей табель підписувала, щоб, за її словами, не втратити роботу. У своїй біографії Кондратюк зазначає, що працює завідувачкою поліклініки з 2008 року. Це саме ті роки, голи головною лікаркою була Антонець.

Медик Кондратюк балотувалася до обласної ради, але не пройшла. У міській раді потрапила до комісії з питань ЖКГ.

Лікарню, де працює Кондратюк, після скандалу з колишньою головною лікаркою Тетяною Антонець, очолив свободівець Василь Паненко.  Його Кондратюк називає своїм учнем.

Голова облради затвердив його на посаді головного лікаря ще у 2014 році. На місцевих виборах 2015 року Паненко став депутатом міськради. Політик паралельно балотувався до обласної ради, але не пройшов. Також пробував свої сили до Вінницької райради.

Дмитро Уманець  є членом громадсько-консультативної ради при цій же лікарні. У партію “Свобода” вступив 2013 року і став депутатом міськради.

З 2015 року Уманець став приватним підприємцем. До того, як свідчить біографія на офіційному сайті ради, працював директором ТОВ “Давінту Україна” та охоронцем служби безпеки ТОВ “Магіцентр”, яке ЗМІ пов’язують з Гройсманом.  Став співзасновником релігійної громади Георгія Побідоносця. Балотувався у 2015 році паралельно до міськради та до Вінницької райради.

У міськраді потрапив до комісії з питань законності та депутатської етики (по суті регламентна комісія). Як член комісії обстоював вимогу до депутатів під час сесійної роботи спілкуватися українською мовою.

Олександр Семененко працював вчителем історії в Липовецькому районі.

З 2007-го до 2008 року був охоронцем у ТОВ “Техно-регіон”. Зараз працює промоутером побутової техніки ТОВ “Сатурн-ТВ”. Семененко увійшов до бюджетної комісії.

Віктор Мартинюк - викладач фізкультури у Вінницькому обласному педагогічному коледжі.

Він також є керівником боксерського центру “Наставник”. Увійшов до комісії з питань освіти.

Нагадаємо, ЧЕСНО вже оприлюднив публікацію щодо того, як депутати від Вінницької європейської стратегії та Блоку Петра Порошенка сформували коаліційну більшість та розподілили між собою 5 із 7 голів комісій. Окрім цього, рух ЧЕСНО опублікував огляд депутатів від “Батьківщини”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]