Вінницька міськрада: депутати “Батьківщини” мають конфлікт інтересів

Фото: Вінницька міськрада: депутати “Батьківщини” мають конфлікт інтересів

У міськраді “Батьківщина” очолила лише одну комісію - освітню. Це при тому, що партія отримала на 1 мандат менше від БПП.

Проте “батьківщинівці” отримали заступників у комісії з питань містобудування та бюджету. І тут не виключений конфлікт інтересів. Як правило, головування в освітній комісії депутати не ставлять у пріорітет. Більш стратегічними є саме бюджетна, земельна та регламентна комісії. Їх очолили депутати від ВЄС і БПП.

Партійний список “Батьківщини” на виборах очолив Юрій Іорданов - перший заступник гендиректора  “Віноблагроліс”.  Він хотів свого часу очолити цю структуру і за нього навіть поручився “Правий сектор”, але в результаті політик став лише заступником.

Фото: vinnitsa.info

Після місцевих виборів 2010 року Іорданов став депутатом міськради. Тогочасний міський голова Володимир Гройсман звільнив Іорданова із займаної посади - керівника Департаменту енергетики, транспорту і зв’язку. У той же рік почав працювати директором служби матеріально-технічного забезпечення ДКП “Вінницяміськтеплоенерго”.

Конкурував на виборах у 2012 році з Петром Порошенком. Тоді балотувався як самовисуванець. Набрав менше 5% голосів. На початку 2013 року втретє очолив міський осередок “Батьківщини”. У 2014 році балотувався у народні депутати за списком “Батьківщини” - йшов під заздалегідь непрохідним номером 139.

Під час передвиборчої кампанії “Батьківщина”, ймовірно, здійснювала непрямий підкуп виборців, влаштувавши для вінничан розрекламоване безкоштовне відвідування зоопарку.

Фото: vinnitsa.info

У міській раді “батьківщинівець” Іорданов став заступником голови бюджетної комісії.

Ймовірний конфлікт інтересів має депутат Микола Тихонюк, який у міськраді став заступником комісії з питань містобудування.

Фото: vmr.gov.ua

Політик працює заступником директора підприємства “Океан-1” і є засновником цього підприємства. “Океан-1” орендує, згідно з інформацією “Наші гроші”, ділянку ринку “Привокзальний”. Оренда триває до 2023 року. Цьому ж підприємству належить комплекс будівель загальною площею майже 1800 кв. м. “Океан-1” є суб’єктом господарювання на ринку “Привокзальний-2”. Таким чином комісія з питань містобудування може розглядати питання, які стосуються бізнес-інтересів депутата.

Нагадаємо, що Тихонюк був депутатом-списочником попереднього скликання у міській раді. Це єдиний депутат від “Батьківщини”, який пропустив понад 50% засідань комісій у один з років каденції і став таким чином кандидатом на відкликання. Балотувався нерезультативно до облради восени 2015 року, але до міськради таки пройшов.

Раніше балотувався у нардепи під 7 номером непрохідної Соціально-Християнської партії. У 2004 році політик, за інформацією місцевих ЗМІ, ймовірно,  спричинив водне ДТП, в якому загинула 20-річна Наталія Смирнова. Рішенням суду, як повідомляють ЗМІ, він був засуджений на кілька років ув’язнення, але, оскільки за цей час він став інвалідом 2 групи, то потрапив під амністію і сплатив компенсацію родині загиблої.

Тетяна Тихонюк балотувалася на сусідньому з ним окрузі. У партійному рейтингу посіла місце одразу депутатом Тихонюком.

Фото: vmr.gov.ua

Кар’єру розпочала в 1999 році на підприємстві “Океан”. У 2002 році сама зареєструвалася як фізособа-підприємець. Вона значиться у засновниках підприємства “УНІВЕРСАЛ-4”, яке зареєстроване на вул. Привокзальній. “Універсал-4” займається будівництвом будинків. Тихонюк пішла працювати в комісію з питань законності, депутатської діяльності та етики (по суті це - регламентна комісія).

До комісії з питань містобудування увійшов, окрім Тихонюка, ще один представник “Батьківщини” - Олександр Ревунов.

Фото: vmr.gov.ua

Він - керівник департаменту міжрегіонального розвитку ПАТ “Концерн “ГалНафтоГаз”.

Перед місцевими виборами 2010 року разом з колегою з “Батьківщини” Олегом Алексою удостоївся “Ордену князя Володимира” ІІ ступеня за те, що допоміг добудувати храм. Політики часто у передвиборчий час використовують церкву як можливість додаткового піару перед виборами.

Як і Олег Алекса, Ревунов має відношення до обласної федерації боксу. Він є її віце-президентом.

Олег Алекса - до цього двічі обирався депутатом Вінницької міської ради. У 2010 році висунутий у списку “Батьківщини”. Перед виборами у 2010 році, за інформацією місцевих ЗМІ, Алексу наголодили “Орденом князя Володимира”.

Алекса - син мотоспортсмена і сам брав участь у мотозмаганнях, зокрема в Індонезії.

Заявляв, що машину потрібно змінювати щороку й користуватися лише новими. Він міг собі дозволити купити Mercedes-Benz за 130 тис. доларів.

Зараз очолює Вінницьку обласну федерацію боксу і сам є майстром спорту з боксу. У раді очолив комісію з питань освіти, культури, молоді та спорту.

До цієї ж комісії потрапила як рядовий член депутатка Ганна Давиденко - директор Вінницького соціально-економічного інституту ВНЗ Відкритого міжнародного університету.

 

Разом зі своєю колегою Світланою Ілініч заснували у 2015 році перед виборами ГО “Соціальна перспектива”, яка рекламується на сайті університету. Цей приватний заклад разом із “Соціальною перспективою” претендував на оренду приміщення у центрі Вінниці, але це приміщення віддали Донецькому університету.

Давиденко - донька директора Вінницького обласного відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності. До речі заступником батька депутатки Давиденко у Фонді соцстрахування є донька Людмили Щербаківської - очільниці обласного осередку партії “Батьківщина”. Діана Кес навчалася в “Україні”, яку очолює чинна депутатка від “Батьківщини” Давиденко. Зять “батьківщинівки” Щербаківської працює в оргвідділі Управління спільної комунальної власності тергромад Вінницької області.  Коли призначали на посади доньку та зятя Щарбаківської, то вона була заступницею голови ОДА.

На цих виборах балотувалася і до облради, і до міськради. До облради не пройшла. І ці вибори для Давиденко пройшли з внутрішньопартійним скандалом. Вона у суді домоглася перерахунку голосів і з’ясувалося, що протоколи на дільниці, де перемагав її колега по партії, ймовірно були сфальшовані. Оскільки діє партійний рейтинг, то в Олега Коров’янчука він виявився на кількасот десятих більший. Не чекаючи результатів суду, Давиденко зареєструвалася як депутат міської ради. У міськраді в Давиденко з-поміж представників “Батьківщини” - найвищий рейтинг довіри.

Повна тезка Ганни Давиденко значилася помічником нардепа-соціаліста Івана Бондарчука на громадських засадах (5 скликання). Нещодавно активісти Вінниці зірвали збори Бондарчука, який зараз очолює ГО “Україна-Росія”, обливши колишнього голову Компартії Вінничини зеленкою.

Людмила Ваколюк - балотувалася до облради. Як і двоє попередніх “батьківщинівців” - безуспішно.

Але до міськради потрапила. У міськраді увійшла до комісії з питань промисловості, підприємства та транспорту. У Ваколюк може бути конфлікт інтересів і як у депутата ради, і як у члена комісії, бо вона є фізичною особою-підприємцем.

Прокурор Вінницької області позивався до депутатки, аби стягнути понад 180 тисяч гривень на користь держави за завдані збитки громаді міста тимчасовим зайняттям земельної ділянки за адресою вул. Фрунзе,4 (загальна площа майже 0,6 га).

Вадим Кудіяров - значився як очільник молодіжки партії “Батьківщина”. Також був членом антикорупційного комітету при Вінницькій обласній раді. Кілька років тому у Вінниці стався скандал: Кудіярова звинуватили у тому, що він нібито вимагав хабар у розмірі 75 тисяч доларів за збереження Тетяною Антонець посади головного лікаря.

 

Згодом Кудіяров такі звинувачення спростовував. На початку 2016 року продовжили розгляд справи. 30 серпня має відбутися судове засідання у цій справі.

Того ж року Кудіяров став одним із учасників акції під облрадою. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Кудіяров прийшов підтримати представників організації, яка обурювалася відсутністю виділення коштів на їхню громадську організацію з обласного бюджету. У результаті Кудіярова побили.

До слова Кудіяров пов’язаний із низкою громадських організацій. Зокрема цього року, як повідомляють ЗМІ, Кудіяров створив футбольний клуб “Нива” разом із колишніми депутатами від “Партії регіонів”.

Будучи ФОПом у 2014 році балотувався до ВРУ від “Батьківщини” й набрав дещо більше 5% голосів. Під час кампанії, як повідомлялося в ЗМІ, Кудіяров потрапив у незначне ДТП, яке згодом у ЗМІ позиціонували як замах на кандидата.

Став членом комісії, яка відповідає за соцзахист та охорону здоров’я. У зв’язку з тим, що Кудіяров має Благодійний фонд “Здорова нація”  та з огляду на повідомлення у ЗМІ щодо діяльності Кудіярова у сфері охорони здоров’я в нього в цій комісії може бути конфлікт інтересів.

Григорій Ткачук - працює майстром дільниці з обслуговування та ремонту мереж зливової каналізації КП у КП “Вінницьке шляхове управління”.

Фото: vmr.gov.ua

Був помічником на громадських засадах у нардепа від “Батьківщини” Сергія Шевчука (5 скликання), який у 4 скликанні до БЮТу входив до блоку “За єдину Україну”.

У міській раді став заступником голови комісії з питань ЖКГ, до якої увійшов батько прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, ЧЕСНО вже оприлюднив публікацію щодо того, як депутати від Вінницької європейської стратегії та Блоку Петра Порошенка сформували коаліційну більшість та розподілили між собою 5 з 7 голів комісій.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]