Очільник волинського осередку "Громадянської позиції" залишив політику через слід регіоналів

Фото: Очільник волинського осередку "Громадянської позиції" залишив політику через слід регіоналів

Керівник Волинської обласної парторганізації "Громадянська позиція" Сергій Чуріков заявив про те, що йде з політики через призначення довіреною особою Анатолія Гриценка на 21-му окрузі Івана Смітюха, рідного брата екс-регіонала Григорія Смітюха.

Про це 11 лютого ввечері він написав на своїй сторінці у Facebook:

Причиною виходу є призначення Івана Смітюха довіреною особою Анатолія Гриценка на 21-му окрузі в нас на Волині. І хоч я прямо не причетний до такого призначення, я не можу залишатися головою партійної організації в області. Змирившись із цим, я б не зміг гуляти Інститутською, не зміг би дивитися в очі хлопцям і дівчатам, з якими ризикували взимку 2013-2014. Є й раціональна частина: таке призначення завдає значної репутаційної шкоди партії та кандидату як в області, так і в Україні, обмежує можливості об'єднання з демократичними силами, кандидатами".

Анатолій Гриценко в коментарі Руху ЧЕСНО повідомив, що регіоналів у "Громадянській позиції" не буде. А щодо заяви Сергія Чурікова він зазначив:

Кожен приймає своє рішення самостійно. Ми рухаємося вперед. Людей з нашої команди ви знаєте. Щодо ситуації в різних областях… то там влада переважно в руках кланів. А в нас регіоналів не буде. Щасливо", – відповів Гриценко й поклав слухавку, не коментуючи призначення Смітюха своєю довіреною особою.

Сергій Чуріков – бізнесмен, активний учасник Революції Гідності, волинський "самооборонівець". Обласну партійну організацію "Громадянської позиції" він очолював з 2015 року. Чуріков брав активну участь у роботі атестаційної комісії поліції 2016 року. Тоді його та ще одного "самооборонівця" Богдана Климчука побили невідомі. Цей напад постраждалі пов'язували з людьми, наближеними до голови Волиньради Ігоря Палиці.

Як ідеться в розслідуванні "Слідства. Інфо", Ігор Палиця створив у Волинській області так звану приватну армію, яка б'є та залякує політичних опонентів "УКРОПу" й інших неугодних. Сергій Чуріков виявився одним з тих, хто не боявся відкрито виступати проти дій Палиці в області.

У поліції тоді теж підтвердили, що перевіряють кількох осіб, які на той час перебували в громадському формуванні "Варта порядку", котре фінансував благодійний фонд Палиці "Тільки разом". Однак виконавців та замовників цього злочину правоохоронці досі не знайшли.

Як виявили активісти Руху ЧЕСНО, на Київщині під час першого тижня агітації член команди Гриценка нардеп Віктор Чумак відрекомендував в Ірпені як соратника Святослава Куценка, який до Ірпінської міськради потрапив за списком партії "Нові обличчя", очолюваної екс-мером Ірпеня, фігурантом антикорупційних розслідувань Володимиром Карплюком.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]