Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Монтян Тетяна Миколаївна
Фото: Монтян Тетяна

Монтян Тетяна Миколаївна

Рік народження: 1972

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Транслювання меседжів російської ропаганди. На засіданні Радбезу ООН назвала Україну “колонією колективного Заходу” і наголосила на тому, що Україна не хоче вести діалог із представниками окупованих територій і “вбиває мирне населення Донбасу”.

Опис політика

У 2023 році СБУ оголосила підозру за кількома статтями ККУ: ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1, ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Того ж року скеровано до суду обвинувальний акт проти Тетяни Монтян.

У 2022 році держава-агресорка РФ долучила на засідання Радбезу ООН проросійську політикиню Тетяну Монтян. Засідання було присвячене Мінським угодам. Доповідачка назвала Україну “колонією колективного Заходу” і наголосила на тому, що Україна не хоче вести діалог із представниками окупованих територій і “вбиває мирне населення Донбасу”.

Монтян  виступала на російських телеканалах, закликала до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань. Поширювала дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на Ютуб і в Телеграм.

У 2021 році в ефірі одного з кремлівських телеканалів Монтян вдарила по обличчю польського політолога і влаштувала бійку. Того ж року виїхала до росії, відвідувала тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів.

У 2020 році вихваляла життя на окупованих територіях і наголошувала, що там відстоврили “Радянський Союз часів 1950-х років”. Мешканці окупованих територій спростували фейки, які поширювала Монтян.

У 2016 році політикині не вдалося перетнути кордон в бік Польщі, оскільки на це була заборона СБУ.

У 2015 році балотувалася як представниця партії “Спільна дія” на посаду київського міського голови і набрала близько 15 000 голосів.Посіла 12 місце і найбільш ймовірно була техкандидаткою.

У 2014 році балотувалася у народні депутати по одному із столичних округів (№212) від партії “Спільна дія”. Посіла друге місце, набравши майже 20% голосів. Програла вибори, поступившись представнику “Народного фронту”. При цьому учасників Революції гідності закликала “вішати на стовпах як держзрадників” і називала їх “майдаунами”.

У 2012 році Монтян балотувалася в народні депутати як безпартійна самовисуванка і набрала 3,3% (близько 2500 голосів). 

У 2010 році стала експерткою Єврокомісії з питань ЖКГ.

У 2004 році була офіційною представницею кандидата в президенти Олександра Ржавського, який набрав 0,03% і, найбільш імовірно, був техкандидатом. На той час Монтян була офіційно безробітною. 

Була засновницею “Пори” (чорної).

У 2001 році була адвокаткою лідера УНА-УНСО Андрія Шкіля у справі “9 березня”.

Народилася 29 серпня 1972 року у місті Керч Автономної республіки Крим.

Балотування

  • 2015
    мажоритарка
    Київська міська рада - голова, 2015: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СПІЛЬНА ДІЯ" — мажоритарка
    Не обрано
  • 2015
    список №1
    Київська міська рада 8-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СПІЛЬНА ДІЯ" — список №1
    Не обрано
  • 2014
    мажоритарка 212
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СПІЛЬНА ДІЯ" — мажоритарка 212
    Не обрано
  • 2013
    мажоритарка 223
    Верховна Рада 7-го скликання, повторні: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 223
    Не обрано
  • 2012
    мажоритарка 212
    Верховна Рада 7-го скликання: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 212
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу