Декларації депутатів Подолу: Панчук приховує доходи

Свою декларацію з подільських депутатів не хоче оприлюднювати лише УДАРівець Олексій Панчук.

Чому не виконує рішення ради, в якій представляє виборців Подолу, Панчук громадському руху ЧЕСНО пояснює таким чином.

На сесіях цей депутат, ймовірно, лобіює інтереси свого колишнього роботодавця ТОВ “Вайн Хауз Груп”. Очолює це товариство - колишній заступник Леоніда Черновецького - Валерій Міронов.

Потенційний лобізм помітили депутати у Київраді під час голосування за обмеження торгівлі алкоголем в столиці з 22:00 до 10:00. Депутат Панчук начебто лобіював інтереси роботодавця. Про це свідчить фото, яке виставив на своїй сторінці в соцмережі “свободівець” Юрій Левченко.

Натомість Олексій Панчук заперечує факт лобіювання, хоч і не спростовує достовірність свого повідомлення, знятого на фото депутата Левченка в Київраді.

Панчук поквапився змінити місце роботи і тепер він - керуючий партнером ТОВ “Юридична Компанія “Права Киян”. А очолює “Права Киян” - той таки забудовник та бізнесмен Валерій Міронов.

Спершу на сайті Київради не було декларації ще одного подільського депутата - Дмитра Гордона. Громадському руху ЧЕСНО депутат пояснив це тим, що подав її після 1 квітня, чим і порушив рішення Киїради

У Київраді підтвердили, що свою декларацію Гордон дійсно подав, але із запізненням у кілька тижнів і її незабаром буде оприлюднено. Тобто депутат Гордон порушив строки, які зазначені у рішенні Київради.

Як медійник Гордон мав би розуміти, що декларації мають суспільноважливе значення. ЗМІ Гордона активно постять інформацію про декларації політиків, які аналізує Громадський рух ЧЕСНО.

У Київраді підтвердили, що свою декларацію Гордон дійсно подав із запізненням у кілька тижнів і її розмістили на сайті наприкінці травня.

ЗМІ Гордона активно постять інформацію про декларації політиків, які аналізує Громадський рух ЧЕСНО.

ЧЕСНО з’ясувало, що Гордон є власником 12 квартир, 8-ми інших об’єктів нерухомості та 1-го житлового будинка. До рекордсмена міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, Гордон таки не дотягнув, але він таки став тут рекордсменом Київради.

Цікаво, що найбільші доходи у нього саме від оренди нерухомості, а не від ведення медіа-бізнесу.

Олексій Окопний - член партії БПП. Пройшов до Київради під брендом УДАР. Працює директором ТОВ “Українська муза”. На цій посаді він отримав зарплатню дещо більше 40 тис. грн. Ще 50 тисяч гривень отримав завдяки страховим виплатам.

Окопний неодружений. У членах сім’ї вказав свою матір Окопну Л.В. Вона отримує значно більше за сина. За рік її дохід склав майже 300 тисяч гривень. Головне джерело її доходу - зарплата. Але де працює Окопна - невідомо.

Окопний задекларував земельну ділянку та квартиру. Йому також належить автівка Субару Імпреза.

Як і Панчук, Окопний має відношення до команди Леоніда Черновецького. Окопний був помічником одного з депутатів Київради. Цим депутатом був Сергій Березенко, який потрапив до Київради під стягами Леоніда Черновецького, був його радником та очолював молодіжне крило блоку Леоніда Черновецького.

Березенко не балотувався до Київради. Коли Окопний отримав мандат, Петро Порошенко своїм указом призначив екс-радника Черновецького керівником Державного управління справами.

У політичній біографії Окопного є ще одна цікава деталь. За часів “Партії регіонів” Окопний балотувався в нардепи в 194 окрузі (Черкаська область), де були довибори. Там Окопний набрав найменшу кількість голосів (76), що може свідчити про те, що Окопний був технічним кандидатом. Про те, що Окопний був техкандидатом, писали також міцеві сайти Черкащини.

У 194 окрузі тогочасна влада готувала перемогу для самовисуванця Михайла Поплавського. Так, представники мережі ОПОРА повідомляли про підкуп виборців з боку Поплавського, який зайшов до парламенту з 3-ї спроби. У ВРУ Поплавський формально залишався позафракційним, але проголосував разом з регіоналами за диктаторські закони 16 січня. Щоправда, пізніше він відкликав свій голос - але зробив це майже через рік, 1 грудня 2014 року, напередодні розподілу парламентський комітетів.

Варто нагадати, що Окопний потрапив до списку прогульників Київради.


Але те, що Окопний прогулює засідання комісії, не зупинило Київраду від того, аби призначити його у січні 2015 року головою постійної комісії з питань інформаційної політики та реклами.

Четвертий і останній депутат, який представляє інтереси Подолу - УДАРівець Валентин Мондриївський. Він понад 10 років працював разом з Юрієм Єхануровим. Зараз він - тво Голови Подільської РДА.

Мондриївський має дружину та двох дітей. Сукупний дохід подружжя заледве перевищив 60 тисяч гривень. Причому дружина заробляє більше за Мондриївського, який у 2014 році отримав 100 грн матеріальної допомоги.

Сім’я Мондриївського задекларувала близько 40 тисяч як “інші доходи”. Джерело їхнього походження - невідоме.

Попри скромний дохід у Мондриївських дві автівки - Тойота Лендкрузер Прадо та Нісан Кашкай. Та квартира.

Валентин Мондриївський за освітою - журналіст. Працював прес-секретарем Прем’єр-мінстра Юрія Єханурова. З 2010 року і до 2014 року був керівником проектів благодійного фонду “Україна-Юнеско”, президентом якого значиться Юрій Єхануров.

Спільно з колишнім керівником Мондриївський проводить тепер на Подолі культурно-просвітницькі заходи.

Громадський рух ЧЕСНО запрошує долучитися до моніторингу діяльності депутатів Київради активістів столиці ([email protected]).

Автори: Ірина Федорів, регіональна координаторка Громадського руху ЧЕСНО,

Сергій Огородник, журналіст Громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]