Вибулі мажоритарники: клони і порушники

Фото: Вибулі мажоритарники: клони і порушники

З парламентської гонки на мажоритарних округах вибуло 136 кандидатів, або 4,22% від початкової кількості претендентів. Серед 136-ти вибулих - 27 клонів на 17 округах. Серед вибулих найбільше самовисуванців.

На даний момент по мажоритарним округам балотується 3 084 кандидатів. 

З-поміж 136 кандидатів, 93 вибулих кандидати були самовисуванцями, 43 - від партій. Детальніше на графіку: 

129 – забрали документи за власним бажанням, реєстрацію 7-х скасували примусово. Скасування реєстрації відбулося на 86 округах.

Причини вибуття кандидатів

  • 129 кандидатів самостійно написали звернення із заявою про відмову балотуватися;

  • 3-х кандидатів скасували за зверненням партії; 

  • Три кандидати порушили вимогу ст.9 Закону 

  • один кандидат висувався в кількох мажоритарних округах;

Стаття 9 Право бути обраним ЗУ “Про вибори народних депутатів” передбачає, що 1) кандидати мають проживати в Україні останні 5 років, 2) бути 21-річним, 3) відсутність судимості.  

Вимоги статті 9 порушули такі кандидати як Клюєв Андрій Петрович (Ліберальна партія України), на окрузі №169, Шарак Олег Миколайович (Самовисування) на окрузі №217.  

Щодо партій, то реєстрацію кандидатів скасували Коваль Людмила Іванівна (ПП "СИЛА І ЧЕСТЬ"), Огньов Дмитро Володимирович (ПП "ГОЛОС"), Слободяник Олексій Вадимович (ПП "Європейська Солідарність"). 

В декількох округах хотів балотуватися самовисуванець і клон Гончаренко Сергій Олександрович з 137 округу на Одещині. 

У відсотковому відношенні найбільше кандидатів скасували свої реєстрації у округах №92 на Київщині – 24% (5 кандидатів), №78 – Запорізька область – 23% (3 кандидати), №36 – Дніпропетровська область (4 кандидати).

По областям в абсолютних числах найбільше вибулих на Дніпропетровщині, але зауважимо, що в цьому регіоні також зареєстрована найбільша кількість кандидатів. 

Вибулі клони

Серед скасованих реєстрація ми виявили 27 клонів на 17 округах. Найбільше клонів вибуло на Київщині в окрузі № 92 і в Одесі на окрузі-рекордсмену по кількості кандидатів № 133

На 92 окрузі скасували реєстрацію два Гудзенка, які були клонами чинного нардепа і кандидата; а також два кандидати з прізвищем Ференць;

На 133 окрузі в Київському районі Одеси реєстрацію скасували три кандидати з прізвищем Баранський - вони були клонами депутата міської ради від ОПЗЖ.

Детальніше з округами і областями, де вибували кандидати-клони можна ознайомитися на графіку. 

Раніше Рух ЧЕСНО публікував матеріал про усіх клонів на мажоритарці, а також про кандидатів, які мімікрують під бренд “Слуги Народу”. 

Нагадаємо, що початково у червні сім кандидатів знялися з реєстрації. 
 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]