Львівським нардепам з "ЄС" допомагають екс-помічники регіоналів і комуністів

Фото: Львівським нардепам з "ЄС" допомагають екс-помічники регіоналів і комуністів

Нардеп Михайло Бондар навіть не одразу зміг згадати, що в нього є такий помічник, як Георгій Довганчин. У коментарі Руху ЧЕСНО політик сказав, що взяти його за помічника-консультанта попросили колишні колеги, бо він був помічником екс-нардепа Ігоря Васюника ("Народний фронт"). Про те, що Довганчин у ВРУ кількох скликань був помічником комуністів, Бондар твердить, що й гадки не мав.

Ще один народний депутат від "Європейської солідарності" Андрій Лопушанський має двох помічників, які раніше допомагали в парламенті представникам Партії регіонів.

Двоє львівських мажоритарників від "Європейської солідарності" – Андрій Лопушанський та Михайло Бондар – залучили додаткових помічників-консультантів. 

Лопушанський узяв за помічників Валерія Нижного та Наталію Гнатенко

Валерій Нижний допомагатиме народним депутатам третє скликання поспіль. У ВРУ 8-го скликання він так само був помічником Лопушанського, а от у 7-му скликанні співпрацював із нардепом Олександром Зацом, що представляв Партію регіонів

Наталія Гнатенко вже четверте скликання працюватиме помічницею народного депутата. У 8-му скликанні вона співпрацювала з нардепом від БПП Михайлом Довбенком, у 6-му скликанні – з Валерієм Кальченком з БЮТ та Анатолієм Матвієнком з "Нашої України", а у 5-му скликанні – з Миколою Джигою з Партії регіонів.

C:\Users\HP8540w\Desktop\3.png

У коментарі Громадському руху ЧЕСНО народний депутат Лопушанський зазначає: 

"Нижний у мене працював у минулому скликанні. Пані Гнатенко, я точно не знаю, ми тільки тепер узяли, будемо з нею працювати, вона хороший фахівець із досвідом. Я зараз узяв двох, уже вони не прийшли, тож будемо з ними прощатися. Сьогодні, знаєте, який голод на хороші кадри? Я мажоритарник, це треба працювати з округом, з людьми. За тим стоять конкретні справи, а не якесь там, що відписатись комусь, скласти листа. Якщо людина неспроможна, то вона на вихід іде. Тоді прийде інша, з досвідом. У нас, бачите, є молоді і юристи, й економісти. Робим таке об'єднання досвіду та молодості".

Минулу співпрацю двох своїх помічників з екс-нардепами з Партії регіонів депутат коментує так: 

"Якщо ми так побачимо, що людина не відповідає, то ми зробим певні висновки. Ми будемо перевіряти, будемо дивитися, будемо робити доручення. Якщо це фахівець, то будемо працювати. Якщо це р'яний такий помічник, якщо була сама в Партії регіонів, то це для мене показник. Я член "Конгресу українських націоналістів". Для мене ті люди, які проповідують ті ідеї, які робив Янукович, – це не є приємно".

Нардеп Михайло Бондар залучив як помічника Георгія Довганчина

Георгій Довганчин буде помічником депутата ВРУ шосте скликання поспіль. У 8-му скликанні він співпрацював з Ігорем Васюником з "Народного фронту", а в 7-му – з ним же, але як представником "Батьківщини". У 6-му скликанні був помічником двох нардепів з БЮТ – Івана Деньковича та Миколи Петрука. У 5-му скликанні допомагав нардепу від Комуністичної партії України Олександрові Ткаченку. У 4-му скликанні також взаємодіяв з комуністамиАнатолієм Морозом і Георгієм Крючковим

C:\Users\HP8540w\Desktop\6.png

Коментуючи Громадському руху ЧЕСНО, народний депутат Бондар спочатку навіть не згадав свого помічника на прізвище Довганчин, але згодом пригадав: 

"Це старший такий дядько. Він був помічником у попередніх депутатів 8-го і 7-го скликань. Людина більшість часу свого займається законотворчою роботою, і, в тому числі, треба було йому мати можливість бути вхідним до Верховної Ради. Я по просьбі колег попереднього скликання (він був у Васюника Ігоря помічником) узяв його до себе. Ігор Васюник був у попередньому скликанні у транспортному комітеті, і це було більше пов'язано з цим. Він аналізує законопроекти, які пов'язані з цим комітетом, і надає мені якісь там свої бачення".

Щодо досвіду співпраці його помічника з екс-нардепами від Комуністичної партії України Бондар каже: 

"На жаль, я не аналізував його аж настільки попередні скликання".

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО дослідив, у кого львівські нардепи-мажоритарники позичили своїх помічників та чому народні депутатки від "Голосу" оформили своїх чоловіків помічниками. Також проаналізував, до яких парламентських комітетів потрапили нардепи від Львівщини та як голосували в перші три дні засідань.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]