Скільки відвідувачів сайту Верховної Ради користується російськими соцмережами?

Фото: Скільки відвідувачів сайту Верховної Ради користується російськими соцмережами?

Попри заборону в Україні російських соцмереж, вони досі є навіть серед соціального трафіку сайту ВРУ. Так, на третьому місці досі — “ВКонтакте”, а на п'ятому — “Однокласники”. Але є й позитивна тенденція, відсоток таких користувачів за останні роки суттєво зменшився. 

Про це йдеться в аналізі показників відвідування усіх країн-членів ООН, який опублікував Рух ЧЕСНО.

Загалом у структурі трафіку сайту ВРУ соціальний трафік перебуває на четвертому місці. На першому місці — пошуковий трафік, на другому прямий, а на третьому — реферальний.

Джерела трафіку сайту ВРУ, скриншот SimilarWeb

У соціальному трафіку першість посідає Facebook (47,6%), на другому місці — YouTube (42,8%). Попри заборону в Україні російських соцмереж, бачимо на четвертому та п'ятому місці платформи країни-окупанта ВКонтакте та Однокласники. В той же час у порівнянні з 2018 роком, показники ВКонтакте упали з 9% до 2,3%, а в 2016 році російська соцмережа була на другому місці (33,23%).

Соціальний трафік сайту ВРУ, скриншот SimilarWeb 

До речі, в сайту російської Думи серед соціального трафіку на першому місці саме мережа ВКонтакте, натомість Facebook — на п'ятому.

Водночас Facebook та Twitter також лідирують у соціальному трафіку серед парламентів західноєвропейських країн, США та Японії, крім того, там популярна мережа Reddit. Натомість в Китаї перше місце серед соціального трафіку займає китайська мережа Douban та сервіс мікроблогів Weibo.

Сайт Верховної Ради — у трійці сайтів парламентів світу за кількістю переглядів. У грудні 2021 року він посів третє місце з понад 5,5 млн переглядів. На другому місці — сайт Палати представників США (5,8 млн переглядів), а на першому — сайт парламенту Великобританії (9,6 млн переглядів). 

Понад 97% аудиторії сайту Верховної Ради — користувачі з України. Це, очевидно, аналогічна тенденція й в інших парламентах світу, адже в першу чергу туди заходять громадяни цих країн. Сайт Ради більше відвідують жінки, ніж чоловіки. Ядро аудиторії ВРУ — люди віком від 25 до 44 років з великих обласних центрів — Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра. 

Поширення швидкісного мобільного інтернету за останні роки в Україні суттєво позначилось на зміні використання девайсів для відвідувань сайту Ради — зараз більшість аудиторії використовує саме мобільні пристрої. Користувачі сайту ВР найбільше відвідують сторінки, на яких викладено Кримінальний, Цивільний та Кримінально-процесуальний кодекси. 

Якщо ви хочете підтримати серію спецпроєктів від Руху ЧЕСНО, то можете зробити пожертву


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]