Безробітний одеський депутат витрачає 7 мільйонів на місяць?

Фото: Безробітний одеський депутат витрачає 7 мільйонів на місяць?

На громадські організації тестя депутата Одеської міської ради оформлено 5 квартир. Загальна площа 370 кв.м. Тепер родич Матвєєва зазіхає на комунальний садок. 

Заступник голови фракції “Довіряй ділам” отримує значні кошти з депозитів. ​Про це свідчить декларація. Але суми самого депозиту в декларації немає. Це може свідчити про те, що депутат за рік витратив невідомо на що весь депозит. Загальна сума могла сягати близько 80 мільйонів.

В Одеській міськраді Олександр Матвєєв посідає третє місце за рівнем сімейного доходу. Ані він, ані дружина не працюють.

Разом із дружиною Матвєєв отримав понад 12 мільйонів відсотків від банківських вкладів в “Альфабанку”. Про це свідчить його декларація за 2016 рік. Цей банк виплачує за депозитами в середньому - близько 15% річних. Громадський рух ЧЕСНО порахував, щоб отримати 12,2 мільйона відсотків від вкладу, треба було принести до банку близько 80 мільйонів гривень. Але на кінець року у депутата такої суми в декларації і близько немає. Він  вказав лише суму еквівалентну 5,8 млн грн заощаджень.

Якщо припустити, що в депутата закінчився депозит і він зняв його станом на кінець року, то виходить, що Матвєєв міг за рік витратити  близько 85,6 мільйона - це 7 мільйонів на місяць.

Також депутат не вказав  вартість придбаного дружиною у 2016  автомобіля, що може бути підставою для повної перевірки декларації депутата НАЗК.

На жаль, жодного контактного телефону депутата  на сайті Одеської міськради немає. Тому поспілкуватися з Олександром Матвєєвим Громадському руху ЧЕСНО не вдалось.

 

Як на громадські організації тестя можна оформити садок і 5 квартир?

У 2015 році в суді розглядалась справа про адміністративне правопорушення депутата Матвєєва. Він на той час був головою депутатської комісії з питань комунальної власності.

Політик голосував за передачу у приватну власність комунальної нерухомості двом громадським організаціям ГО “Добрі справи” та ГО “Інтерграція плюс”. Засновником цих ГО є його тесть - Володимир Музика. Про це йдеться у  матеріалах судового розляду адміністративного правопорушення про конфлікт інтересів.  

Журналісти не раз писали про  діяльність Матвєєва під час його головування у  комісії з питань комунальної власності. Зокрема про випадки приватизації  комунальної власності громадськими організаціями його родичів.

Так завдяки рішенням представників місцевого самоврядування виселили  міську бібіліотеку, яку в подальшому перепродали, та відкрили на її місці торговельний бутік.

Фото: 368.media

Також Матвєєв причетний до руйнації  колишнього дитячого садочка, який у 2014 році передали в оренду  громадській організації “Взаємодопомога та захист”, засновником якої є також тесть  Матвєєва - Володимир Музика.

Депутатка від “Самопомочі” Ольга Квасніцька розповідає про схеми, за якими, на її думку, садочок хотіли зруйнувати, аби на цьому місці звести новобудову:

 

Цей дитячий садок перебуває в переліку, який підлягає збереженню. Було декілька листів до мера. Я вимагала зустрічі з ним, але він мене не приймає. Це ж Французький бульвар і зараз йде страшна масштабна забудова, а соцінфраструктури не вистачає. У зв’язку з цим було виділено 300 тисяч гривень з бюджету міста, щоб зробити проектно-кошторисну документацію для відновлення садка і мер публічно пообіцяв відновити.

 

 

Ми отримали рішення виконавчого органу, де вони передають садок на баланс підприємства капітального будівництва. Спочатку я не зрозуміла, в чому тут проблема, чому не передали освіті, але зрозуміла, коли поспілкувалась із директором цього підприємства. Вони залучають приватні інвестиції і таким чином хочуть цей садочок відновити з залученням інвесторів. Тоді він стане приватним. Це мої підозри, - говорить Квасніцька.

 

Депутатка наголошує, що у відповідь на своє звернення, отримала інформацію про те, що проекту немає, терміни виконання невідомі і що садочок визнано аварійним.

 

Я розумію, навіщо це робиться. У результаті відведеться земельна ділянка і почнеться нове будівництво, - припускає представниця опозиційної до Труханова “Самопомочі".

 

Депутати не зважають на вимогу колеги притягнути осіб, які винні у руйнуванні садка до відповідальності. До комісії, яка мала б ухвалити рішення, входить депутат Матвєєв, який має конфлікт інтересів у цій справі.

Схема з громадськими організаціями тестю Матвєєва допомогла не лише з дитсадком, але й з квартирами. Так ГО “Добрі справи” та ГО “Інтеграція плюс” володіють 5-ми квартирами загальною площею 370 кв. м за адресою вул. Жуковського, 14. Хоча будинок належить до культурної спадщини Одеси, до нього добудована  триповерхова будова.

У єдиному реєстрі судових рішень є рішення Вищого господарського суду України щодо приміщення за адресою Жуковського, 14. Згідно з цим рішенням всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво "Маяк" вимагало встановити за ним право власності на 370 кв. м на 2-му поверсі  будинку, але їм було відмовлено через те, що приміщення  належало територіальній громаді Одеси. Тобто будинок на Жуковського, 14 на початок судового розгляду був у комунальній власності міста.

Громадський рух ЧЕСНО намагався потрапити до приміщень ГО “Добрі справи”, але ніяких табличок громадської організації не знайшов.

Громадській організації “Інтеграція плюс”, засновником якої теж є тесть Матвєєва, належить частина будівлі на пляжі Ланжерон, 12 .

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО виявив у деклараціях депутатів Одещини найбільшу кількість криптовалюти - біткоїнів.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]