Солодкий піар на дітях: як на Дніпропетровщині нардепи по школах ходили

Фото: Солодкий піар на дітях: як на Дніпропетровщині нардепи по школах ходили

“Порошенківці” Курячий та Усов завітали до шкіл з подарунками та програмою напередодні лінійок, а їхня колега Ричкова організувала річкову екскурсію для дітей.

Нардеп від “Народного фронту” Кришин закупив першачкам канцелярські набори, а позафракційний Дідич завітав до шкіл і подарував інтерактивні дошки.

Разом з тим, Закон “Про освіту” забороняє політичним партіям (об'єднанням) втручатися в освітню діяльність закладів освіти, а об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням.

Громадський рух ЧЕСНО дослідив соцмережі і сайти тих нардепів, які не посоромилися піару на дітях.

Нардепи-мажоритарники Дніпропетровщини цьогоріч не рвалися завітати до шкіл саме на лінійку, але оминути вчителів, дітей та їхніх батьків напередодні Дня знань або після нього не могли.

Член фракції партії “Блок Петра Порошенка” (БПП) Максим Курячий 1 вересня завітав до школи № 101 в м. Дніпрі, яка розташована на території його округу.

 

Краснопілля — мальовничий куточок міста Дніпро. Саме у таких місцях зберігається українська душа, традиції народу. Сьогодні провів традиційну зустріч з його мешканцями на нашому спільному святі”, — написав у Facebook нардеп, очевидно, маючи на увазі День знань.

 

На території школи влаштували справжню сцену, на якій виступав Курячий та дарував подарунки в брендованих пакетах із власним прізвищем.

 

Бабусям — особлива увага

А от його колега по фракції БПП у Верховній Раді Тетяна Ричкова, округ якої теж включає частину міста Дніпра, у Facebook відзвітувала тільки про те, що була на лінійці у школі, де навчається її син.

Проте на сайті Дніпровської територіальної організації БПП “Солідарність” є інформація про те, що Ричкова ініціювала річкову екскурсію для дітей.

 

Напередодні 1 вересня партійці Дніпра запросили школярів та їх батьків на річкову екскурсію. Подорож відбулась в рамках проекту «Найкраще місто на Дніпрі», ініційованого народним депутатом, головою міської організації БПП «Солідарність» Тетяною Ричковою. Покататися на теплоході та помилуватися мальовничими краєвидами отримали змогу більше 30 дітей із родин пільгових категорій разом із батьками”, — зазначено на сайті.

 

На сайті також вказано, що загалом із травня на річкових екскурсіях “Хвилями прадавнього Дніпра” побували більше тисячі мешканців обласного центру.

Нагадаємо, що рух ЧЕСНО дослідив, хто з депутатів Київради матросив виборців на Дніпрі протягом літа.

Ще один представник БПП Костянтин Усов організував на своєму окрузі родинний фестиваль із фруктами та лимонадом на честь відкриття відремонтованої криворізької школи № 66. Свято провели напередодні Дня знань, 28 серпня.

 

Солодкі подарунки для дітей

Про хвалебні відгуки про роботу Костянтина Усова можна подивитися відео.

По школах пішов і позафракційний “укропівець” Валентин Дідич. Він завітав до шкіл свого округу — шкіл № 1 та № 2 у Томаківській селищній ОТГ. Нардеп подарував школам по інтерактивній дошці.

 

Дідич у класі, поряд з інтерактивною дошкою

Від імені нардепа від “Народного фронту” Олега Кришина першачкам роздавали канцелярські набори.

 

Вітаю всіх учнів і студентів з початком нового навчального року! 2152 першокласника сіли за парти шкіл нашого округу. Для них ми підготували приємні і корисні подарунки — набори із зошитами, обкладинками, альбомами, ручками та олівцями”, — написав Кришин у Facebook.

 

 

Роздають набори в присутності батьків

“Опоблоківець” Дмитро Шпенов взяв паузу і завітав до криворізьких шкіл на День фізкультурника — 8 вересня.

 

Його колега по фракції “Опозиційний блок” Андрій Гальченко теж завітав на спортивне свято у Кривому Розі, яке проводили на стадіоні.

Інші нардепи просто привітали дітей із Днем знань.

Благодійна діяльність нардепів може бути напряму пов’язана з виборами, які наближаються.

Як показує практика, активна благодійна діяльність нардепів, роздача подарунків та встановлення дитячих майданчиків здатні підтримувати лояльність виборців упродовж перебування обранця на посаді. А під час передвиборчих перегонів така діяльність дає їм суттєві переваги над конкурентами.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує на необхідності невідкладного розгляду правок і ухвалення в другому читанні Виборчого кодексу. Ухвалення виборчої реформи передбачає скасування нинішньої змішаної виборчої системи й запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

У майбутньому це призведе до формування нової якості політики, зокрема зменшення непрямого і прямого підкупу виборців та використання адмінресурсу.

Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про подарунки українцям від народних депутатів. Зі світлинами можна ознайомитися в нашому "Альбомі для різної жесті" на Facebook. Якщо ви бачили або самі отримали подарунки від нардепів, присилайте нам фото в особисті повідомлення на нашу сторінку в Facebook.

Раніше рух ЧЕСНО опублікував матеріал про те, як виділялися гроші на округи нардепів-мажоритарників від Дніпропетровської області.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]