Політичний туризм: Кому довірився кандидат Скоцик на Полтавщині

Фото: Політичний туризм: Кому довірився кандидат Скоцик на Полтавщині

Кандидат у Президенти, екс-голова "Аграрної партії" Віталій Скоцик  знайшов довірених осіб у всіх округах на Полтавщині. Більшість із них раніше балотувалися до місцевих рад від різних політсил – "Свобода", "Батьківщина", "Наш край".

Майже всі представники Скоцика – особи не публічні. Журналістам ЧЕСНО не вдалося знайти інформації про те, як саме вони допомагають у передвиборчих перегонах своєму кандидату. Лише один представник – Віталій Бабак – розповів, що проводив на місцях зустрічі з виборцями.

Згідно зі статтею 67 закону "Про вибори Президента України" саме довірені особи ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями.

У Подільському та Шевченківському районах Полтави (округ №144) Скоцик довірився членкині "Аграрної партії" Тетяні Грузін.

Тетяна Грузін (джерело - сайт Жінки у політиці)

Грузін – координаторка роботи відокремлених підрозділів Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби. Раніше обіймала посаду виконавчої директорки Асоціації розвитку сільської місцевості Полтавщини. У 2010 та 2015 роках безуспішно балотувалася до Полтавської міської ради від "Аграрної партії".

У Київському районі міста, Котелевському й Полтавському районах (округ №145) довіреною особою Скоцика став Сергій Матус, працівник ФГ Филенківське Чутівського району. У 2006 році він балотувався до складу Полтавської облради від "Українського Народного Блоку Костенка і Плюща", але не пройшов.

У Кременчуці (округ №146) Скоцика представляє Світлана Міцу – заступниця директора з адміністративно-господарської частини Кременчуцького педагогічного коледжу імені Макаренка. У 2015 році вона балотувалася до Кременчуцької районної ради від партії "Наш край".

На Миргородщині, у Диканському, Зіньківському, Решетилівському й Шишацькому районах (округ №147) Скоцик довірив свою репутацію Віктору Шуляренку – працівнику державного підприємства Шовкорадгосп "Гоголівський" та керівнику ГО «Риболовний клуб "Золотий карась". Раніше Шуляренко був керівником відкритого виробничо-комерційного акціонерного товариства "Шишаки-сільгоспхімія". У 2015 році балотувався до Полтавської обласної та Шишацької районної рад від ВО "Батьківщина".

У Лубнах, Великобагачанському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському та частині Лубенського району (округ №148) довіреною особою Скоцика стала Тетяна Ткаченко, яка працює в ТОВ "Агріс". Підприємство працює в Семенівському районі і займається вирощуванням зернових і технічних культур.

Депутат Полтавської обласної ради від "Аграрної партії" Володимир Куцовол на своїй сторінці в Фейсбуці також писав, що жінка з таким ім'ям та прізвищем є його помічницею.

На Карлівщині, у Кобеляцькому, Козельщинському, Машівському, Новосанжарському та Чутівському районах Полтавщини (округ №149) Скоцик довірився жительці Карлівки, підприємиці Вікторії Захожай, котра займається роздрібною торгівлею.

У Горішніх Плавнях, частині Автозаводського району Кременчука, Глобинському та Кременчуцькому районах (округ №150) Скоцика представляє директор Володимир Шамайко  – засновник і керівник приватного сільськогосподарського підприємства "Глобинське інкубаторно-птахівниче підприємство".

На Гадяччині, у Лохвиці, Гребінківському, Лохвицькому, Пирятинському, Чорнухинському та частині Лубенського району (округ №151) позафракційний депутат Полтавської обласної ради, висунутий "Свободою", Віталій Бабак.

На своїй сторінці Бабак кілька разів писав про підтримку Скоцика і поширює його пости.

Пост зі сторінки Віталія Бабака

Також Бабак розповідає, що  допомагав проводити зустрічі з виборцями:

У всіх районах проводили зустрічі. На жаль, без Віталія Євстафійовича, тому що загружений графік у нього. Але проводили зустрічі, з колегами аграріями спілкувалися".

Варто також зазначити, що Бабак – чи не єдина публічна особа з-поміж представників Скоцика на Полтавщині.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО вже проаналізував, кому довірилися Бойко і Кива на Полтавщині, а також які епікфейли  допустили представники кандидатів на зустрічі з полтавцями.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]