Безробітні, пенсіонери та юристи: хто став довіреними особами Киви на Полтавщині

Фото: Безробітні, пенсіонери та юристи: хто став довіреними особами Киви на Полтавщині

Виходець із Полтави Ілля Кива в рідному регіоні довірився переважно своїм однопартійцям. Двоє з них – юристи, двоє – пенсіонери, ще двоє – безробітні. Один із представників Киви в Полтаві Дмитро Герасименко каже, що критеріїв добору довірених осіб не було, партійцям в округах достатньо було виявити бажання.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Виходець із Полтави Ілля Кива – голова Соціалістичної партії України. Його призначення на цю посаду оскаржує в судовому порядку ще один кандидат з Полтавщини Сергій Каплін, який вважає себе легітимним очільником партії.

Кандидат у Президенти Ілля Кива знайшов довірених осіб у семи з восьми округів у Полтавській області. У Шевченківському та Подільському районах Полтави (№144) Кива не має представників.

У Київському районі міста, у Котелевському й Полтавському районах області (округ №145) Кива довірився голові Полтавської організації СПУ Дмитрові Герасименку.

Він має юридичну та економічну освіти. У 2007-2015 роках працював в органах прокуратури. Нині Герасименко очолює ТОВ "Авто-мото екстрім", яке здійснює техобслуговування та ремонт моторних транспортних засобів. На сайті СПУ також зазначено, що він є директором юридично-консультативного центру "Прецеденть".

Світлина від Dimitri Gerasimenco.

Дмитро Герасименко (джерело – соцмережі)

У Кременчуці (округ №146) довіреною особою Киви став його однопартієць, голова Кременчуцької райорганізації, адвокат Олег Биков.

Олег Биков (джерело – соцмережі)

2015 року Биков балотувався до Полтавської обласної ради від "Радикальної партії Олега Ляшка", однак вибори програв. Нині очолює громадську організацію "Єдиний Кременчуцький регіональний центр юридичного захисту ветеранів, учасників бойових дій, миротворчих місій та волонтерів".

На Миргородщині, у Диканському, Зіньківському, Решетилівському й Шишацькому районах (округ №147) довіреною особою Киви є пенсіонер Євгеній Хрустальов.

Світлина від Евгенія Хрустальова.

Євгеній Хрустальов (праворуч) та Ілля Кива (джерело – соцмережі)

Хрустальов – член громадської ради при Миргородській райраді та голова Миргородської міської громадської організації інвалідів по зору "ЗІР". На його сторінці у Facebook зазначено, що він навчався в Донецькому юридичному інституті МВС України.

Минулого року Хрустальов шукав роботу охоронця в Миргороді.

У Facebook Хрустальов поширює публікації голови Полтавського обласного осередку СПУ Сергія Чередніченка, інтерв'ю з Кивою та навіть розмістив власний допис на підтримку кандидата.

Проте водночас він ділиться постами, у яких ідеться про інших кандидатів у Президенти, наприклад Зеленського чи Гриценка.

Скриншот запису зі сторінки Є. Хрустальова

Скриншот запису зі сторінки Є. Хрустальова

У Лубнах, Великобагачанському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському та частині Лубенського району (округ №148) Киву представляє приватний підприємець Сергій Харченко. Раніше він працював у "Полтававодоканалі".

Сергій Харченко (джерело – соцмережі)

На Карлівщині, у Кобеляцькому, Козельщинському, Машівському, Новосанжарському та Чутівському районах Полтавщини (округ №149) Кива довірився безробітному депутату Степненківської сільської ради від партії "Відродження" Андрію Старікову.

Андрій Старіков (джерело – соцмережі)

На сторінці "Команди ЧЕ", яку організував керівник обласної організації СПУ Чередніченко, сказано, що Старіков – член їхньої команди. Однак на Facebook-сторінці самого Старікова агітації за Киву немає.

Скриншот запису зі сторінки "Команди ЧЕ"

У Горішніх Плавнях, частині Автозаводського району Кременчука, Глобинському та Кременчуцькому районах (округ №150) Киву представляє голова Кременчуцької міської організації СПУ, пенсіонер Сергій Костецький.

Сергій Костецький (джерело – соцмережі)

На Гадяччині, у Лохвиці, Гребінківському, Лохвицькому, Пирятинському, Чорнухинському та частині Лубенського району (округ №151) довіреною особою Киви став Дмитро Коваль

Світлина від Дмитрія Коваля.

Дмитро Коваль (ліворуч) та Ілля Кива (джерело – соцмережі)

За даними ЦВК, він безробітний. А на його сторінці у Facebook зазначено, що чоловік працює в уже згаданій "Команді ЧЕ" очільника обласної організації СПУ Чередніченка.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО також писав про те, кому довірився Бойко на Полтавщині, кого Каплін вважає за свій електорат і який конфлікт у нього виник з іншим нардепом з Полтавщини Русланом Богданом у розпал передвиборчих перегонів. Також журналісти ЧЕСНО розповідали, як кандидати під час агітаційного туру регіоном намагалися підвищити свій рейтинг з допомогою котиків і корів.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]