Мамай, рятувальник і безробітна: кому довірився Бойко на Полтавщині

Фото: Мамай, рятувальник і безробітна: кому довірився Бойко на Полтавщині

Центрвиборчком оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат у Президенти Юрій Бойко довірився на Полтавщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Полтавська область налічує 8 виборчих округів. У кожному з них кандидат Юрій Бойко має довірену особу.

У Полтаві – екс-мер і помічник

У Подільському та Шевченківському районах Полтави (округ №144) Бойко довірився колишньому міському голові Олександрові Мамаю. А в Київському, Котелевському й Полтавському районах міста (округ №145) – своєму помічникові Володимиру Гриценку.

Останнього нардеп особисто відрекомендував під час свого візиту до Полтави. Гриценко є начальником однієї з частин Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області. На зустрічі з виборцями він зазначив, що його місія, крім іншого, полягає у веденні агітації та сприянні у виборчому процесі. До речі, 2015 року Гриценко балотувався до Полтавської обласної ради від "Опозиційного блоку".

Світлина від Володимира Гриценка.

Володимир Гриценко (джерело – соцмережі)

Олександр Мамай про підтримку Бойка заявив на з'їзді партії "Опозиційна платформа – За життя" наприкінці січня цього року. Нагадаємо, що на посаду мера він балотувався від партії "Совість України", яка фактично перебувала під його одноосібним керівництвом. Хоча офіційно очільницею осередку є його пасербиця – депутатка Полтавської міської ради Ірина Климко.

Світлина від Николая Гущака.

О. Мамай (ліворуч) на з'їзді партії (джерело – соцмережі)

Восени 2018 року депутати Полтавської міськради висловили Мамаю недовіру та усунули його з посади міського голови. Виконувачем обов'язків мера став Олександр Шамота – помічник ще одного кандидата в Президенти Сергія Капліна. Нагадаємо, що вони також висувалися в мери Полтави, однак програли Мамаю.

Мамай подав позов до суду, а коли йому відмовили в поновленні на посаді – апеляцію.

"Але якщо апеляція мене не поновить, то сто відсотків буду балотуватися в нардепи. Або по 144-му округу, або по 145-му (округи в межах м. Полтави – прим. ЧЕСНО)", – заявив Мамай місцевим ЗМІ.

У задоволенні апеляційної скарги суд йому відмовив. А Мамай тим часом шукав підтримки в різних політичних сил, зокрема на праймеріз від "УКРОПу". Проте, як згодом повідомив екс-мер, "Опозиційна платформа" стала нібито єдиною партією, яка погодилася йому допомогти. 

Нагадаємо, що саме на 144-му окрузі до Верховної Ради пройшов Сергій Каплін, тож цю обіцянку можна розцінювати як спробу Мамая помститися політичному конкуренту за втрачену посаду. Тим паче протистояння між ними триває вже давно. 2015 року політики публічно побилися, Каплін назвав Мамая представником нетрадиційної орієнтації, а той запропонував нардепу вступити з ним у статеві стосунки. Тоді ж авто Мамая здійснило наїзд на Олександра Шамоту.

Колишній міський голова Полтави Мамай запропонував нардепу Капліну вступити з ним у статеві стосунки (джерело – "Poltavske TV")

Роком раніше Каплін виламував сокирою двері кабінету мера.

Сергій Каплін рубає двері кабінету міського голови (Полтава, 18.11.2014) (джерело – ІВ "Полтавщина")

У Кременчуці – депутат-підприємець

У Кременчуці (округ №146) довіреною особою Бойка став Геннадій Іванян – депутат міської ради та голова територіальної парторганізації "Опозиційний блок" у Кременчуці.

Світлина від Геннадія Иваняна.

Геннадій Іванян (джерело – соцмережі)

Іванян також є засновником двох приватних компаній, які здійснюють оптову торгівлю та виробляють металеві вироби. Одна з них – науково-виробниче підприємство "Укркомцентр" – на 1 лютого 2019 року мала податковий борг у розмірі майже 23 тис. грн.

Зареєстрований депутат і як фізична особа – підприємець, основний вид його економічної діяльності – діяльність фітнес-центрів. Паралельно він керує громадською організацією "Полтавська обласна федерація велоспорту".

Відсутність роботи – не завада

На Карлівщині, у Кобеляцькому, Козельщинському, Машівському, Новосанжарському та Чутівському районах Полтавщини (округ №149) Бойко довірився безробітній однопартійці Олені Лазько. Вона має професійно-технічну освіту, мешкає в Карлівці. 2015 року балотувалася до Карлівської районної ради від "Опозиційного блоку".

На Гадяччині, у Лохвиці, Гребінківському, Лохвицькому, Пирятинському, Чорнухинському та частині Лубенського району (округ №151) довіреною особою Бойка став нині безробітний депутат Лохвицької районної ради від "Опоблоку" Євген  Севастьянов. На момент балотування він обіймав посаду заступника гендиректора ТОВ "Сенча" та йшов першим кандидатом у списку.

Від депутата до довіреної особи

У Горішніх Плавнях, частині Автозаводського району Кременчука, Глобинському та Кременчуцькому районах (округ №151) Бойка представляє депутат обласної ради Дмитро Півень.

https://scontent.fiev21-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-1/c0.248.640.640a/17240466_998999650231181_5227040550363457846_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fiev21-1.fna&oh=d39634116783bc7940a693a8a8712d0b&oe=5D258936

Дмитро Півень (джерело – соцмережі)

За результатами моніторингу декларацій Рухом ЧЕСНО, Півень потрапив до переліку найбідніших депутатів. 2016 року з-поміж доходів він задекларував лише власну заробітну плату в розмірі 48 799 грн. Дмитро Півень працює директором ТОВ "Компанія "Тіко ЛТД Ко", а також обіймає неоплачувану (принаймні так зазначено в його декларації) посаду директора ТОВ "Автосервісцентр". Спочатку він доводив, що під час заповнення декларації сталася помилка, а потім запевняв, що це насправді всі його доходи. Нагадаємо, що депутат голосував за повернення паперового декларування.

На Миргородщині, у Диканському, Зіньківському, Решетилівському й Шишацькому районах (округ №147) довіреною особою Бойка є депутатка Миргородської міської ради, заступниця голови освітньої комісії Валентина Прокопенко. Від 2014 року вона працює в Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, наразі виконує обов'язки директора.

Раніше Прокопенко очолювала Миргородську міську організацію "Партії регіонів". Від цієї ж політсили 2010 року її обрали до Миргородської міськради. 2002-го вона балотувалася до Верховної Ради від блоку "Демократична партія України – партія "Демократичний союз".

У Лубнах, Великобагачанському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському та частині Лубенського району (округ №148) довіреною особою Бойка став Євгеній Жадан – голова Лубенської територіальної організації "Опозиційний блок". Він також є засновником громадської організації "Федерація боксу Лубенщини".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]