Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Чередніченко Сергій Іванович
Фото: Чередніченко Сергій

Чередніченко Сергій Іванович

Рік народження: 1975

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Самовільне зайняття посади у псевдо "військово-цивільній адміністрації". Очолив псевдофонд майна в Херсоні.

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

У липні 2022 року окупаційна влада Херсона склала списки людей, які стали на бік окупаційної влади і отримали посади у псевдо "військово-цивільній адміністрації". Псевдофонд майна очолив засуджений в Україні Сергій Чередніченко, який переховується від правоохоронців. Важливо зазначити, що Чередніченко добре знайомий по партії СПУ з іншими держзрадниками Кивою та Стремоусовим.

У травні 2020 року після подій у Полтавській міськраді 2018 року, коли Чередніченко із групою осіб завдали тілесних ушкоджень тодішньому першому заступнику міського голови Андрію Ляміну, суд визнав політика винним та виніс вирок 3 роки позбавлення волі. Чередніченка оголосили в розшук

У 2020 році, за інформацією ЗМІ, Чередніченко міг бути відповідальним за спровокувану паніку, пов’язану з коронавірусом у Нових Санжарах.

В липні 2019 року Кива склав повноваження глави партії, новим головою став Сергія Чередниченко, який на той час був керівником Полтавської обласної організації СПУ.

З 2019 року очолював Полтавський осередок Соціалістичної Партії України. Як дослідив Рух ЧЕСНО, у 2019 році займався організацією підтримки кампанії Іллі Киви у Президенти України. 

У 2017 - 2019 роках потрапив у ряд скандалів з побиттям журналістів. 

За даними ЗМІ Чередніченко підминав під себе перевізників в місті адже власником ТОВ “БАС-Експрес”( один з найбільших офіційних перевезників в місті) є його дочка Чередніченко Анастасія.

З 2016 року працював на посаді заступника керівника Полтавського обласного комунального підприємства "Профдезінфекція". 

У липні 2016 року вийшов з фракції "БПП "Солідарність" та склав повноваження депутата Полтавської міської ради 7-го скликання. Вихід з фракції супроводжувався скандалом. Лідер фракції БПП в Полтавській міській раді, Андрій Матковський, заявив, що за вихід з фракції складення депутатських повноважень, Чередніченко попросив в нього 100 тисяч гривень і ця сума була йому виплачена. 

У жовтні 2015 року обраний депутатом Полтавської міської ради 7-го скликання. Член фракції "БПП "Солідарність". Заступник голови депутатської комісії з питань підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

У 2014 році балотувався до Верховної Ради України шляхом самовисування (отримав підтримку 3,68% виборців 144 округу, 2926 голосів).

З 2013 року офіційна інформація щодо працевлаштування Чередніченка відсутня, а засоби для існування він отримує з-за кордону, переважно через рахунки в російських банках. Мотивацією таких транзакцій, за словами самого Чередніченко, є дивіденди, що поступають йому від виробництва фаркопів у Китаї.

З 2012 року знову повернувся на державну службу України. З 2012 по 2013 роки, продовж трьох місяців, служив начальником Державної служби з лікарських засобів у Львівській області.

З 2009 по 2011 роки був радником представника компанії "Російські залізниці" в Україні екснаредпа Гладкіх . Цікаво, що життєвий етап, пов'язаний з роботою на керівництві російської залізниці, Сергій Чередніченко старанно замовчував від суспільства та представляв його періодом безробіття.

У 2010 році в с. Мгар, Лубенського району, Полтавської області Сергій Чередніченко скоїв ДТП, у результаті якого загинув шестирічний хлопчик.  Жодного покарання за скоєне ДТП і смерть дитини Чередніченко не поніс. Правоохоронні органи закрили справу за відсутністю складу злочину в діях водія. Документи на транспортний засіб та автомобіль "Акура" Сергієві Чередіченку повернули, хоча з діагнозом отриманрим в 2008 році, керувати автівкою Чередніченку не можна було до 2013 року.  Лише у  грудні 2019 року Генеральною прокуратурою України зареєстроване досудове розслідування у справі ДТП за участі голови Соціалістичної партії Сергія Чередніченка. Дії Сергія Чередніченка кваліфікували за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

У 2008 році за даними ЗМІ, після потрапляння ДТП, де автівка Чередніченка насмерть збила людину, Чередніченко вже на наступний день зліг до психіатричної лікарні імені Мальцева. Осаточний діагноз: ШИЗОФРЕНІЯ, параноїдна форма, галюцинаторно-параноїдний синдром, затяжний перебіг.

З 2008 року знаходився на державній службі України. Працював заступником начальника Полтавської обласної інспекції з контролю за лікарськими засобами, головним спеціалістом сектору Державної служби з лікарських засобів у Києві.

У 2002-2006 роках Сергій Чередніченко був помічником-консультантом секретаря комітету Верховної ради України з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Миколи Карнауха (СПУ).

З 1994 по 2008 рік займався підприємницькою діяльністю.

Освіта

1995 рік — студент Української медичної стоматологічної Академії. Закінчив у 2001 році.

З 1991 по 1995 рік — навчався в Лохвицькому медичному училищі, котре закінчив з відзнакою, та отримав спеціальність «Лікувальна справа».

З 1981 року по 1991 рік — навчався в Лохвицькій середній школі № 1.

Народився 10 жовтня 1975 року в місті Лохвиця, Полтавської області в сім‘ї службовців.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 144
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: СОЦІАЛІСТИЧНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ — мажоритарка 144
    Не обрано
  • 2015
    мажоритарка 10
    Полтавська міська рада 7-го скликання: БПП — мажоритарка 10
    Обрано
  • 2014
    мажоритарка 144
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 144
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу